Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
O'Reilly 125x125
Peachpit Press
Prijavljivanje
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Jo niste lan? Ulanite se ovde
appleug

Apple je danas izbacio Boot Camp softver koji omogućava jednostavniju proceduru instaliranja Windowsa XP na Macintoshe koji imaju Intelov procesor. Pre nekoliko nedelja je jedan haker (ili možda grupa hakera) uspeo da osvoji nagradu kao prvi korisnik koji je uspeo da instalira i podigne Windows XP na Intel Macu i, kako se kaže u izjavi jednog od Appleovih zvaničnika, zato što su korisnici to tražili odlučeno je da se napravi Boot Camp koji se može besplatno prezueti sa gornjeg linka i tako učestvovati u njegovom javnom beta testiranju.

Prema informacijama sa gornjeg linka, prilikom instalacije Windowsa će se koristiti postojeći disk formatiran u HFS+ formatu, a instaler (Boot Camp Assistant) će napraviti na njemu posebnu particiju sa koje će se podizati Windows. Potom će Assistant zatražiti da se ubaci prazan CD na koji će snimiti gomilu drajvera za bitne delove Mac hardvera (prema prvim izveštajima, podržani su wireless kartice, Bluetooth, mrežne karte, eject taster na tastaturi).

Boot Camp će biti integrisan u sledeću verziju Mac OS X, Leopard, čiji se izlazak očekuje do kraja ove godine.

Inače, Appleove akcije su danas do trenutka publikovanja ove vesti na našem sajtu porasle za 7,5% od otvaranja berzi u SAD.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.