Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
CRI
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Posle Evrope, i Australija je došla na red za promenu ovog naziva. Naime, krajem maja ove godine je Apple, prema pisanju španskog sajta MacAcuarium i francuskog MacGeneration, poslao informacija AppleCentrima po Evropi da više ne mogu imati reč AppleCenter u svom nazivu, prezicnije ne smeju imati reči "Apple " i/ili "Mac" u svom nazivu. Reč "AppleCenter" se menja u "Premium Reseller", a pri tome oni koji su potrošili prilično novca da bi opremili svoje radnje tako da liče na AppleStore radnje po SAD će morati ponovo da ulažu novac u renoviranje i da promene izgled prodavnica da ne liče na AppleStore. Kako javlja australijski portal ITNews.com.au, isto se ovih dana dešava u Austrliji.

Sličnu stvar je Apple uradio i u SAD pre par godina da bi posle par meseci otvorio svoj prvi AppleStore. Da li će se isto sledeće godine desiti i u nekom evropskom ili australijskom gradu, ostaje da vidimo. Autor ovog teksta je tokom boravka u Parizu pre nekoliko meseci od jednog bivšeg radnika Apple Europe čuo da Apple već neko vreme zida veliku poslovnu zgradu u Parizu i da je u njoj predviđen prostor za lokal. Kad smo već kod "rekla-kazala, kako smo iz nekoliko izvora čuli, jedini domaći ovlašćeni diler koji je imao ovu reč u nazivu firme je takođe primoran da promeni ime.


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.