Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
O'Reilly 125x125
Peachpit Press
Prijavljivanje
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Jo niste lan? Ulanite se ovde
appleug

Kako je rečeno na današnjem keynoteu na WWDC-u u San Francisku, Leopard će izaći do kraja proleća 2007. godine. Ono malo, po mom mišljenju, što smo videli od novih mogućnosti uključuje Time Machine (potpuni bekap sistema sa mogućnošću vraćanja na stanje u tačno određeni trenutak u prošlosti), novi iChat, ssitemska podrška za note i tzv. To-Do stavke,Virtualne desktope (Apple je  to nazvao Spaces), Spotlight je unapređen, mogu se indeksirati i sadržaji mrežnih diskova ukoliko vam privilegije to dozvoljavaju, iCal sa mogućnošću rada u grupi, novi Mail i još dosta toga. 

Leopard je 64-bitni operativni sistem sa potpunom podrškom i za stare, 32-bitne, aplikacije. U njega je uključen novi Xcode 3.0 s kojim se mogu razvijati 64-bitne aplikacije. Iako o Leopard Serveru nije bilo reči na keynoteu, i on je planiran da izađe do kraja proleća 2007. godine.

AURIRANO 16.04.2007: Apple je odložio izlazak Leoparda za oktobar 2007. godine.


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.