Home arrow Vesti arrow Najnovije vesti arrow Goodbye VPC i VBA (Microsoft)
Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Jo niste lan? Ulanite se ovde
appleug

Kako je juče Microsoft objavio, prestaje se sa razvojem Viirtual PC softverskog emulatora za Macintoshe sa PPC procesorom, preciznije Mac Business Unit Microsofta neće razvijati VPC za Macove sa Intelovim procesorom uz obrazloženje da bi to bilo isto kao da bi se ispočetka pisala nova verzija jer je postojeći kod VPC-a toliko vezan uz hardver na kojem radi. S obzirom na nedavno pojavljivanje finalne verzije Parallels Desktopa i nedavno najavljenog obećanja firme VMWare da će do jeseni imati sopstveni proizvod za virtualizaciju koji će raditi na Macu, ova vest skor da je bila i očekivana.

Istovremeno su najavili da sledeća verzija Officea za Macintosh neće imati podršku za Visual Basic for Applications, što praktično znači da postojeći makroi koje imate, a napisani su u VBA, neće više raditi. Doduše, dokumenti koji sadrže te makroe će moći da se otvore i menjaju, ali sami makroi sadržani u njima će biti nedostupni. Naravno, obećano je da će se značajno unaprediti podrška za AppleScript i Automator.

Ono što će biti portovano u Universal Binary su nova verzija Officea za koju nije rečeno kada će da se pojavi (samo je rečeno da su desetine miliona redova izvornog koda prebačene u Xcode na putu ka Universal Binary Officeu), Microsoft Messenger 6.0 do kraja ove godine i Remote Desktop Connection klijent.


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.