Home arrow Vesti arrow Appleov hardver arrow I MacBook dobio Core 2 Duo procesor
Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisnièko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Nešto malo preko dve nedelje je bilo potrebno Appleu da i svoju jeftiniju liniju prenosnih računara unapredi Core 2 Duo procesorom i da ih tako ubrza do 25% u odnosu na prethodne modele ove serije.

Image Kao i do sada imamo tri modela, dva bele i jedan crne boje sa "glossy" monitorom od 13 inča rezolucije 1280 sa 800 piksela, s tim da najjeftiniji model ima procesor koji radi na 1,83 GHz, dok u druga dva modela Core 2 Duo radi na 2,0 GHz. Svi su opremljeni AirPort i Bluetooth karticama, gigabitnom mrežnom kartom, iSight kamericom, sa po dva USB 2.0 porta i jednim FireWire 400 portom. Zajedničke hardverske karakteristike su Intel Graphics Media Accelerator 950 grafička karta, 667 MHz front-side bus i Scrolling TrackPad, a uz svaki MacBook se dobijaju FrontRow infracrveni daljinski upravljač i MagSafe napajanje od 60 vati.

Za povezivanje sa eskternim monitorima tu je mini-DVI konektor, s tim da treba imati u vidu da, za razliku od MacBook Pro modela, odgovarajući adapter(i) nisu uključeni u cenu tako da je potrebno posebno ili odmah kroz BTO (Built to order) opciju naručiti mini-DVI to VGA ili mini-DVI to DVI adapter ukoliko želite da MacBook povežete sa eksternim monitorom. Zajednička karakteristika su dva kombinovana (analogni i optički digitalni) audio porta: jedan ulazni i jedan izlazni.

 Svaki MacBook od sada dolazi sa Mac OS X 10.4.8 operativnim sistemo, a ko i do sada preinstaliran je paket aplikacija iLife '06.

Razlike među modelima su takve da najjeftiniji model bele boje ima disk od 60 GB, 512 MB memorije i Combo drajv. Dva skuplja modela imaju po 1 GB memorije i brži procesor koji radi na 2,0 GHz, kao i šestobrzinski dual-layer SuperDrive. Skuplji model bele boje ima disk od 80 GB, dok najskuplji model crne boje ima disk od 120 GB.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.