Vesti dana
Slede─çi sastanak se odr┼żava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadu┼żbine Univerziteta u Beogradu, Andri─çev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
KorisniŔko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
JoÜ niste Ŕlan? UŔlanite se ovde
appleug

SMUG (Serbian Macintosh User Group) je online grupa korisnika Macintosh ra─Źunara i ostalih proizvoda kompanije Apple osnovana aprila 2005. godine. Iako online grupa, i kao takva prepoznata od strane Applea tokom oktobra 2006. godine, odr┼żavamo redovne, neformalne, sastanke svake druge subote u mesecu u galeriji Ozon na Andri─çevom vencu u Beogradu. Ukoliko ┼żelite da predstavite ─Źime se bavite, ili da poka┼żete ostalim ─Źlanovima grupe neki softver ili tehniku koju koristite u radu sa nekim softverom, nema problema, vrlo brzo se u toku samog sastanka u Ozonu mo┼że napraviti mala u─Źionica.

Naša grupa je potpuno neformalna tako da nema ─Źlanarine, a odr┼żavanje servera i sadr┼żaja sajta je u potpunosti na dobrovoljnoj osnovi i obavlja se u skladu sa tim koliko administratori i oni koji ┼żele da postavljaju sadr┼żaje na našem sajtu imaju vremena. 

Server na kojem se hostuje sajt naše grupe je lociran tako─Ĺe u Ozonu koji je sponzor za prostor za odr┼żavanje sastanaka. YU Epicentar, jedan od ovlaš─çenih Apple dilera, je sponzor hardvera, tj. servera. Re─Ź je o Power Macintoshu G5 sa procesorom na 1,8 Ghz, 512 MB RAM-a na kojem se vrti Mac OS X Server 10.3.9 koji je tako─Ĺe donacija firme YU Epicentar. Server se nalazi na 2Mbit/s vezi sa Eunetom koji je sponzor internet veze.

Dodatak: Tokom 2007. je Ozon prestao da sara─Ĺuje sa EUnetom, tako da smo server popeli dva sprata više u prostorije YU Epicentra. Server se sada nalazi na SBB-u kao provajderu.

Dodatak 04.05.2009.: Server je ljubaznoš─çu internet provajdera CRI kolociran u njihov data centar u nedelju, 03.05.2009. Dva dana ranije je reinstaliran operativni sistem (sada server radi na Mac OS X Server 10.4.11), dodat još jedan disk (hvala Popu i YU Epicentru), dodato 1 GB RAM-a (hvala Bojanu Nasti─çu) tako da server sada radi sa 1,25 GB RAM-a, uba─Źena PCI grafi─Źka kartica (opet hvala Bojanu Nasti─çu).


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.