Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
CRI
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

SMUG (Serbian Macintosh User Group) je online grupa korisnika Macintosh računara i ostalih proizvoda kompanije Apple osnovana aprila 2005. godine. Iako online grupa, i kao takva prepoznata od strane Applea tokom oktobra 2006. godine, održavamo redovne, neformalne, sastanke svake druge subote u mesecu u galeriji Ozon na Andrićevom vencu u Beogradu. Ukoliko želite da predstavite čime se bavite, ili da pokažete ostalim članovima grupe neki softver ili tehniku koju koristite u radu sa nekim softverom, nema problema, vrlo brzo se u toku samog sastanka u Ozonu može napraviti mala učionica.

Naša grupa je potpuno neformalna tako da nema članarine, a održavanje servera i sadržaja sajta je u potpunosti na dobrovoljnoj osnovi i obavlja se u skladu sa tim koliko administratori i oni koji žele da postavljaju sadržaje na našem sajtu imaju vremena. 

Server na kojem se hostuje sajt naše grupe je lociran takođe u Ozonu koji je sponzor za prostor za održavanje sastanaka. YU Epicentar, jedan od ovlašćenih Apple dilera, je sponzor hardvera, tj. servera. Reč je o Power Macintoshu G5 sa procesorom na 1,8 Ghz, 512 MB RAM-a na kojem se vrti Mac OS X Server 10.3.9 koji je takođe donacija firme YU Epicentar. Server se nalazi na 2Mbit/s vezi sa Eunetom koji je sponzor internet veze.

Dodatak: Tokom 2007. je Ozon prestao da sarađuje sa EUnetom, tako da smo server popeli dva sprata više u prostorije YU Epicentra. Server se sada nalazi na SBB-u kao provajderu.

Dodatak 04.05.2009.: Server je ljubaznošću internet provajdera CRI kolociran u njihov data centar u nedelju, 03.05.2009. Dva dana ranije je reinstaliran operativni sistem (sada server radi na Mac OS X Server 10.4.11), dodat još jedan disk (hvala Popu i YU Epicentru), dodato 1 GB RAM-a (hvala Bojanu Nastiću) tako da server sada radi sa 1,25 GB RAM-a, ubačena PCI grafička kartica (opet hvala Bojanu Nastiću).


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.