Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
CRI
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Image Dočekali smo i taj dan posle ko zna koliko tračeva i spekulacija oko funkcionalnosti i imena. Doduše, problem sa imenom, kako kažu, bi trebalo da se reši koliko u toku noći ili najkasnije sutra jer je Apple u intenzivnim pregovorima sa Ciscom koji drži trademark na ime iPhone.

Dakle, iPhone je najavljen na keynoteu koji je sinoć u 18h po našem vremenu održao, po običaju, Stiv Džobs na otvaranju MacWorld EXPO sajma u San Francisku. Reč je o tri uređaja u jednom, iPod širokog ekrana plus mobilni telefon plus internet komunikator. Prodavaće se od juna u SAD u dve verzije: sa 4GB i sa 8GB memorije po ceni od $499 i $599, a u Evropi bi trebalo da se pojavi u poslednjem tromesečju ove godine. Teško je ukratko opisati sve što donosi iPhone, ali je sigurno najupečatljiviji interfejs i način korišćenja. Naime, iPhone nema dugmiće niti tastaturu, nema ni olovku kao PDA uređaji, već se sve na njemu obavlja preko touch screena. Rečeno je da je opeartivni sistem koji koristi iPhone Mac OS X, ali nećete videti Finder ili nešto slično, samo skup unapred ubačenih aplikacija. Možda je najbolje da odete na Appleov sajt i pogledate QuickTime klipove kako bi u potpunosti mogli da sagledate revolucionarnost ovog uređaja.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.