Vesti dana
Slede─çi sastanak se odr┼żava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadu┼żbine Univerziteta u Beogradu, Andri─çev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
O'Reilly 125x125
Peachpit Press
Prijavljivanje
KorisniŔko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Tokom ju─Źerašnje uvodne re─Źi na sajmu Macworld Expo koji se tradicionalno odr┼żava po─Źetkom januara svake godine u San Francisku Stiv D┼żobs i Apple su predstavili trenutno najtanji laptop na svetu, MacBook Air.

Re─Ź je o laptopu sa ekranom iste veli─Źine od 13,3 in─Źa i iste rezolucije od 1280 x 800 kakvog ima i njegov deblji brat MacBook, s tom razlikom što je kod MacBooka Air re─Ź o LED ekranu.Tako─Ĺe za razliku od MacBooka "pozajmio" je i ambient light tastaturu od MacBooka Pro.

MacBook Air je debeo samo 4 milimetra na najtanjem delu i 19,7 milimetara na najdebljem delu. Pri tome je širok 32,5 centimetra, a dubok 22,7 centimetara, sve to u 1,36 kilograma.

Procesor u MacBook Airu je Intelov Core 2 Duo specijalno smanjen, kako je rekao predstavnik te kompanije, od strane Intela kako bi stao u ovu mašinu, a u osnovnoj verziji radi na 1,6 GHz dok je mogu─ça built-to-order opcija procesora na 1,8 GHz. MacBook Air poseduje 2 GB RAM-a i, u standardnoj verziji, hard disk od 80 GB i 1,8 in─Źa. Kao B2O opcija postoji 64 GB solid-state disk, ali dodavanja tog diska di┼że cenu za hiljadu dolara.osnovna verzija košta $1799 na ameri─Źkom AppleStoreu.

Što se mogu─çnosti za povezivanje ti─Źe tu su Airport 802.11n i Bluetooth i to je manje-više sve što se mo┼że re─çi o komponentama ove mašine. Opti─Źki disk? Nema ga, mo┼żete kupiti eksterni USB Superdrive od Applea za 99 dolara. Ethernet? Nema ga, ali mo┼żete kupiti USB-Ethernet adapter za 29 dolara. O prednostima i manama ovog koncepta mo┼żete diskutovati sa nama u našem forumu.

Image Od portova MacBook Air ima samo jedan USB port, Micro-DVI i audio izlaz. 


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.