Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
CRI
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Tokom jučerašnje uvodne reči na sajmu Macworld Expo koji se tradicionalno održava početkom januara svake godine u San Francisku Stiv Džobs i Apple su predstavili trenutno najtanji laptop na svetu, MacBook Air.

Reč je o laptopu sa ekranom iste veličine od 13,3 inča i iste rezolucije od 1280 x 800 kakvog ima i njegov deblji brat MacBook, s tom razlikom što je kod MacBooka Air reč o LED ekranu.Takođe za razliku od MacBooka "pozajmio" je i ambient light tastaturu od MacBooka Pro.

MacBook Air je debeo samo 4 milimetra na najtanjem delu i 19,7 milimetara na najdebljem delu. Pri tome je širok 32,5 centimetra, a dubok 22,7 centimetara, sve to u 1,36 kilograma.

Procesor u MacBook Airu je Intelov Core 2 Duo specijalno smanjen, kako je rekao predstavnik te kompanije, od strane Intela kako bi stao u ovu mašinu, a u osnovnoj verziji radi na 1,6 GHz dok je moguća built-to-order opcija procesora na 1,8 GHz. MacBook Air poseduje 2 GB RAM-a i, u standardnoj verziji, hard disk od 80 GB i 1,8 inča. Kao B2O opcija postoji 64 GB solid-state disk, ali dodavanja tog diska diže cenu za hiljadu dolara.osnovna verzija košta $1799 na američkom AppleStoreu.

Što se mogućnosti za povezivanje tiče tu su Airport 802.11n i Bluetooth i to je manje-više sve što se može reći o komponentama ove mašine. Optički disk? Nema ga, možete kupiti eksterni USB Superdrive od Applea za 99 dolara. Ethernet? Nema ga, ali možete kupiti USB-Ethernet adapter za 29 dolara. O prednostima i manama ovog koncepta možete diskutovati sa nama u našem forumu.

Image Od portova MacBook Air ima samo jedan USB port, Micro-DVI i audio izlaz. 


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.