Home arrow Vesti arrow Appleov hardver arrow Hello Xsan 2, goodbye Xserve RAID
Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
CRI
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

ImageApple je danas izbacio novu verziju Xsan Storage Area Network file sistema za RAID uređaje. Verzija 2 je potpuno integrisana sa Mac OS X Leopard i Mac OS X Leopard Server operativnim sistemima i sada je kvalifikovana za rad sa RAID uređajima drugih proizvođača (najnovija informacija glasi da Xsan 2 radi sa domaćim proizvodom, Macolom). Prva verzija je radila samo sa Appleovim Xserve RAID uređajem. Xsan 2 poseduje novu mogućnost, MultiSAN, pomoću koje se sa jedne radne stanice ili jednog servera može pristupiti i koristiti više Xsan volumea. Cena je $999.

Mnogo interesantnija vest je da je istovremeno, doduše nezvanično, Apple prestao da nudi Xserve RAID na svom AppleStoreu. Naime, kada želite da Image odete na link na kojem se na AppleStoreu u ponudi nalazio Xserve RAID, dobićete stranu sa tekstom:

"The item you have selected is currently not available from the Apple Store."

Takođe, strana na samom sajtu koja je opisivala proizvod i na kojoj su se mogle videti tehničke specifikacije sada vas redirektuje na stranu na kojoj vam se nudi da, umesto Xserve RAID-a, vidite da Apple u ponudi ima Promise VTrak E-Class RAID.


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.