Home arrow Vesti arrow Appleov hardver arrow Hello Xsan 2, goodbye Xserve RAID
Vesti dana
Slede─çi sastanak se odr┼żava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadu┼żbine Univerziteta u Beogradu, Andri─çev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
KorisniŔko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

ImageApple je danas izbacio novu verziju Xsan Storage Area Network file sistema za RAID ure─Ĺaje. Verzija 2 je potpuno integrisana sa Mac OS X Leopard i Mac OS X Leopard Server operativnim sistemima i sada je kvalifikovana za rad sa RAID ure─Ĺajima drugih proizvo─Ĺa─Źa (najnovija informacija glasi da Xsan 2 radi sa doma─çim proizvodom, Macolom). Prva verzija je radila samo sa Appleovim Xserve RAID ure─Ĺajem. Xsan 2 poseduje novu mogu─çnost, MultiSAN, pomo─çu koje se sa jedne radne stanice ili jednog servera mo┼że pristupiti i koristiti više Xsan volumea. Cena je $999.

Mnogo interesantnija vest je da je istovremeno, doduše nezvani─Źno, Apple prestao da nudi Xserve RAID na svom AppleStoreu. Naime, kada ┼żelite da Image odete na link na kojem se na AppleStoreu u ponudi nalazio Xserve RAID, dobi─çete stranu sa tekstom:

"The item you have selected is currently not available from the Apple Store."

Tako─Ĺe, strana na samom sajtu koja je opisivala proizvod i na kojoj su se mogle videti tehni─Źke specifikacije sada vas redirektuje na stranu na kojoj vam se nudi da, umesto Xserve RAID-a, vidite da Apple u ponudi ima Promise VTrak E-Class RAID.


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.