Vesti dana
Slede─çi sastanak se odr┼żava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadu┼żbine Univerziteta u Beogradu, Andri─çev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
KorisniŔko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
JoÜ niste Ŕlan? UŔlanite se ovde
appleug

Kako se mo┼że pro─Źitati u najnovijem TidBITS-u, Info-Mac arhiva softvera uskoro odlazi u penziju. Naime, server ─çe biti dostupan još nekoliko meseci, ali se od pre par dana ne─çe više dodavati novi fajlovi.

Info-Mac je nastao juna 1984. godine kako bi pomogao korisnicima Macintosha da lakše do─Ĺu do informacija i softvera. Podsetimo se, u to vreme nije postojao Internet kakvim ga danas poznajemo, od servisa koji su bili dostupni to su bili email, FTP i Usenet grupe. Sastojao se iz dva dela, Info-Mac Digesta, moderisane mejling liste na kojoj ste mogli pitati bilo šta vezano za Macintosh i njegov operativni sistem (s ponosom se se─çam kako sam bio prijavljen na ovu listu još krajem osamdesetih godina preko svog naloga i email adrese koju sam imao na UBBG-u), i Info-Mac Archive softvera (shareware i public domain, tada se nije znalo za termin freeware) sa oko stotinu mirror FTP servera širom sveta kako bi se nekako oslobodio glavni server u SAD.

Ako neko ┼żeli da lokalno sa─Źuva arhivu svih fajlova koja je velika oko 7 GB, u Terminalu otkucajte:

rsync -va www.info-mac.org::info-mac-archive/ info-mac-archive/

što ─çe napraviti folder info-mac-archive i u njega iskopirati celu strukturu arhive. Naravno, to mo┼żete uraditi i uz pomo─ç bilo kog FTP klijenta i nekog od mirror FTP servera.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.