Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
CRI
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Apple je na Macworld Expo sajmu najavio nove verzije paketa iLife i iWork, a sve aplikacije koje su deo ovih paketa su u tzv. Universal Binary formatu, tj. spremne su da punom brzinom rade na prvim Macovima sa Intelovim procesorom u sebi.

iWork '06 čine Pages 2, aplikacija za obradu teksta i Keynote 3, aplikacija za kreiranje prezentacija koje, pored ostalih, donose poboljšanja u odnosu na prethodne verzije u vidu mogućnosti kreiranja 3D grafikona i tabela sa izračunavanjem.

U okviru paketa iLife '06 je iPhoto 6 sa mogućnošću photocastinga (podcasting za digitalne fotografije), podršci za 250.000 fotografija, editovanjem fotografije u full-screen modu, mogućnošću kreiranja kalendara, čestitki i knjiga.

iMovie HD 6 donosi mogućnost efekata i titlovanja u realnom vremenu i mogućnost rada sa više odjednom otvorenih projekata.

Možda najbitnija nova karakteristika nove verzije iDVD-a, iDVD 6, je podrška za third party DVD snimače, što znači da sada slobodno možete zameniti svoj stari SuperDrive nekim od jeftinih snimača koji se mogu naći na domaćem tržištu.

GarageBand 3 je takođe sastavni deo paketa iLife '06, čije su nove mogućnosti uglavnom vezane za podcasting, dok je iLife dobio još jednog člana: iWeb, aplikaciju za jednostavno kreiranje Web sajtova koja može da iskoristi sadržaje kreirane ostalim aplikacijama paketa iLife i, naravno, mogućnost da jednim klikom sve što ste sa njim napravili publikujete na Appleov .Mac servis.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.