Vesti dana
Slede─çi sastanak se odr┼żava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadu┼żbine Univerziteta u Beogradu, Andri─çev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
KorisniŔko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
JoÜ niste Ŕlan? UŔlanite se ovde
appleug

Apple je na Macworld Expo sajmu najavio nove verzije paketa iLife i iWork, a sve aplikacije koje su deo ovih paketa su u tzv. Universal Binary formatu, tj. spremne su da punom brzinom rade na prvim Macovima sa Intelovim procesorom u sebi.

iWork '06 ─Źine Pages 2, aplikacija za obradu teksta i Keynote 3, aplikacija za kreiranje prezentacija koje, pored ostalih, donose poboljšanja u odnosu na prethodne verzije u vidu mogu─çnosti kreiranja 3D grafikona i tabela sa izra─Źunavanjem.

U okviru paketa iLife '06 je iPhoto 6 sa mogu─çnoš─çu photocastinga (podcasting za digitalne fotografije), podršci za 250.000 fotografija, editovanjem fotografije u full-screen modu, mogu─çnoš─çu kreiranja kalendara, ─Źestitki i knjiga.

iMovie HD 6 donosi mogu─çnost efekata i titlovanja u realnom vremenu i mogu─çnost rada sa više odjednom otvorenih projekata.

Mo┼żda najbitnija nova karakteristika nove verzije iDVD-a, iDVD 6, je podrška za third party DVD snima─Źe, što zna─Źi da sada slobodno mo┼żete zameniti svoj stari SuperDrive nekim od jeftinih snima─Źa koji se mogu na─çi na doma─çem tr┼żištu.

GarageBand 3 je tako─Ĺe sastavni deo paketa iLife '06, ─Źije su nove mogu─çnosti uglavnom vezane za podcasting, dok je iLife dobio još jednog ─Źlana: iWeb, aplikaciju za jednostavno kreiranje Web sajtova koja mo┼że da iskoristi sadr┼żaje kreirane ostalim aplikacijama paketa iLife i, naravno, mogu─çnost da jednim klikom sve što ste sa njim napravili publikujete na Appleov .Mac servis.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.