Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
CRI
O'Reilly 125x125
Peachpit Press
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Image Tokom redovnog okupljanja naše korisničke grupe ove subote, 14.05.2011. godine, će nam naš član Milan Adamov održati prezentaciju ovog programerskog alata.

Reč je o alatu koju je nastao na Macu davne 1984. godine kao ono što bi danas zvali RDBMS (Relational Database Management System) alat, a za ovih više od 25 godina se razvio u kompletan alat RAD tipa (Rapid Application Development) integrirajući u sebe najbolje od tehnologija što se tokom tih 25 godina pojavilo u svetu. Od beta projekta koji je Apple jedno vreme smatrao proizvodom koji će biti zvanična Apple aplikacija za razvoj baza podataka koji je napravio jedan jedini čovek imena Loran Ribardijire, do skupa alata za razvoj i deployment koji razvijaju timovi programera u Francuskoj i SAD (Kliši, Pariz i San Hose, Kalifornija), usput su "pokupljeni": klijent-server arhitektura 1992., kompatibilnost sa Windowsom 1995. godine, integrisani Web server 1996. godine, SOAP tehnologija 2002. godine, XML, XLIFF, SVG, Unicode i još mnoge druge tehnologije.

Vaš prezenter je u 4D vodama negde od sredine 1991. godine, postao je distributer 4D alata za područja ondašnje SRJ i Makedonije tokom 1996. godine, da bi 1999. godine postao isto i za područje Slovenije. Trenutno radi za samu matičnu kompaniju 4D SAS sa sedištem u jednom od predgrađa Pariza, Klišiju.

Na primeru jedne male aplikacije ćemo pokušati da vam prikažemo kako izgleda programski jezik 4D-a, kako se on može mešati sa SQL jezikom u editoru metoda, kako se kreiraju forme,  a prvenstveno kako se kreira struktura baze podataka jer je takav način kreiranja strukture putem GUI-a 4D imao od samog početka 1984. godine. Zatim ćemo vam pokazati zašto je 4D fantastično rešenje za programere koji vole da rade sami, a da pokriju što više, ili za manje timove koji se uz pomoć svog dobrog znanja 4D-a mogu takmičiti sa firmama koje koriste tzv, "ozbiljne" igrače kada je reč o bazama podataka. Pokrićemo i oblast koja za pojedine programere u svetu postaje i jedini biznis kojim se bave: kreiranjem plug-inova ili komponenti za 4D. Ako ostane vremena napravićemo od naše male aplikacije za par minuta i njenu Web prezentaciju, a probaćemo na brzinu da vam demonstriramo kako se i na koji način 4D može povezivati sa ostalim bazama podataka.

Juče je Apple napunio 35. godina, a mi danas punimo šest godina od kako se dvadesetak nas okupilo prvi put u Ozonu da oformi ovu neformalnu korisničku grupu.

Srećan nam šesti rođendan!

U utorak, 29.03. održaće se prvi BLINK event.

Ideja je da se, pod imenom BLINK organizuju mesečni događaji-prezentacije.

BLINK festival će se i dalje održavati jednom godišnje u trajanju 3-5 dana, kao i do sada.

 Na prvom Blink eventu, predstaviće se:

1. Livescribe Echo pametna olovka

2. Serbian Macintosh User Group 

 

Lepo se obucite, začešljajte i dodjite.

Početak u 18h.

Vidimo se. 

 

 

 

Svi oni koji nisu došli na sastanak, mogu pratiti prezentaciju na:

http://www.ustream.tv/channel/macserbia

Streaming završen.

 

 

 

                                     Image 

U subotu, 12.03. na redovnom sastanku naše grupe, održaće se prezentacija iz  iOS programiranja.

Onima koji su zainteresovani da vide uživo XCode i iPhone simulator u akciji, obećavamo nezaboravan provod uz čaj i kolačiće. ;-)

Prezenter: Branko Grbić

Sledeći korak: organizovani kurs iz iOS programiranja u Autorizovanom Apple Trening Centru, na Andrićevom vencu 12(dva sprata iznad Мацоле)

Detalji o terminima, programu i  ceni biće naknadno istaknuti.

 

Vidimo se.

 

Image Image          

 

U subotu, 12.02.2011. na redovnom sastanku naše korisničke grupe u Macola radnji predstavljamo vam Xsan i Final Cut Server.

Odgovore na pitanja šta je to Xsan,  kome je potreban, kakve su mu performanse kada osnovu Xsana čini domaći Macola storage, šta je to Final Cut Server, koju bazu podataka koristi ispod "haube", kako radi kada u sistemu postoji Xsan i bez njega, kao i na mnoga druga pitanja probaće da vam daju Peđa, Pop i Miki.

 

Image

 

Vreme praznika je prošlo, ali ne i vreme darivanja!

Škotska firma ConnectedFlow i SMUG vam poklanjaju licence za programe iz asortimana ConnectedFlowa i to po dve licence za program ViewFinder, kao i po dve licence za plugine FlickrExport za iPhoto i FlickrExport za Aperture.

Sve što je potrebno da biste učestvovali u izvlačenju je da se ili prijavite na ovoj temi na forumu ili da se u subotu 15. januara oko 12 časova pojavite u prodavnici Macola, u Kneza Miloša 2, gde će vas čekati drugi članovi ove grupe u redovnom druženju koje organizujemo svakog meseca.

 Zahvaljujemo se Fraseru iz ConnectedFlowa za licence koje je poklonio našim članovima.

 

ArchiCAD14

Firma hiCAD d.o.o. iz Novog Sada, zastupnik firmi Graphisoft, Abvent, InterCAD i drugih, poklanja članovima naše grupe 5% popusta pri kupovini programa ArchiCAD 14.

ArchiCAD je arhitektonski 3D alat sa sofisticiranim 2D i 3D alatima i funkcijama za oblikovanje listova dokumentacije. Softver je namenjen arhitektima, enterijeristima, urbanistima i projektantima konstrukterima. Idealan alat za idejna rešenja, glavne projekte i prezentacije (rendering, VR, animacije).

Za više informacija o ovoj akciji možete se obratiti direktno firmi hiCAD ili na ovoj temi na forumu.

Zahvaljujemo se gospodinu Hajzleru iz hiCAD-a na ovakvom gestu.

 

Apple Inc. je, Milanu Adamovu(madamov) iz Beograda, 23.12.2010 dodelio Apple Certified System Administrator diplomu.

 Time je g-din Adamov postao prvi ACSA u ovom delu planete, i pri tome nas učinio neizmerno ponosnim.

 

Bravo Maestro 

  

Apple je odlučio da objavi šest e-knjiga za developere  na iBooks Storu.

Cocoa Fundamental’s Guide,

The Objective-C Programming Language,

iOS Application Programming Guide,

Object Oriented Programming With Objective-C,

iOS Technology Overview, 

iOS Human Interface Guidelines.

Hvala Apple

 

Više informacija: http://macdailynews.com/index.php/weblog/comments/27903/

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 34 - 44 od 119
Anketa
Koji aktuelni model Maca vam je omiljeni?
  
Da li biste kupili 15" Retina MacBook Pro?
  
Ko je na sajtu
Imamo 135 gostiju na sajtu

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.