Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
O'Reilly 125x125
Peachpit Press
CRI
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Juče je u Beogradu otvorena prva Apple Premium Reseller prodavnica u Srbiji. Prodavnica se nalazi u Galeriji 12 u ulici Vuka Karadžića broj 12.

U novoj prodavnici možete pogledati i kupiti najnoviji Appleov hardver, dobiti podršku i servis, a najavljeno je i održavanje kurseva i seminara. Posle svečanog otvaranja usledila je žurka u Muzeju Primenjene umetnosti udaljenom nekih stotinak metara od prodavnice.

Ovo je, inače, treća ovakva prodavnica otvorena u poslednjih nedelju dana  na teritoriji koja podpada pod nadležnost Powercomma, distributera Apple opreme za područja Srbije, Slovenije, BIH, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Prethodno su otvorene prodavnice u Rijeci i Ljubljani, a sledeće nedelje se otvara slična prodavnica i u Mariboru. Još ranije je otvorena ovakva prodavnica u Sarajevu.

ImageApple je startovao sa novom reklamom za iPod shuffle koja se emituje na U.S. televiziji.

Nova iPod shuffle reklama prikazuje jednostavnost dizajna, male dimenzije i lakoću nošenja uz bilo koji deo odeće.

Podsetimo da je Apple u četvrtom kvartalu prosečno prodavao preko 100.000 iPod-ova dnevno, a predviđa se da će se prodaja udvostručiti za praznike a to znači da će Apple verovatno prodavati preko 200.000 iPod-ova dnevno.

SMUG (Serbian Macintosh User Group) je online grupa korisnika Macintosh računara i ostalih proizvoda kompanije Apple osnovana aprila 2005. godine. Iako online grupa, i kao takva prepoznata od strane Applea tokom oktobra 2006. godine, održavamo redovne, neformalne, sastanke svake druge subote u mesecu u galeriji Ozon na Andrićevom vencu u Beogradu. Ukoliko želite da predstavite čime se bavite, ili da pokažete ostalim članovima grupe neki softver ili tehniku koju koristite u radu sa nekim softverom, nema problema, vrlo brzo se u toku samog sastanka u Ozonu može napraviti mala učionica.

Naša grupa je potpuno neformalna tako da nema članarine, a održavanje servera i sadržaja sajta je u potpunosti na dobrovoljnoj osnovi i obavlja se u skladu sa tim koliko administratori i oni koji žele da postavljaju sadržaje na našem sajtu imaju vremena. 

Server na kojem se hostuje sajt naše grupe je lociran takođe u Ozonu koji je sponzor za prostor za održavanje sastanaka. YU Epicentar, jedan od ovlašćenih Apple dilera, je sponzor hardvera, tj. servera. Reč je o Power Macintoshu G5 sa procesorom na 1,8 Ghz, 512 MB RAM-a na kojem se vrti Mac OS X Server 10.3.9 koji je takođe donacija firme YU Epicentar. Server se nalazi na 2Mbit/s vezi sa Eunetom koji je sponzor internet veze.

Dodatak: Tokom 2007. je Ozon prestao da sarađuje sa EUnetom, tako da smo server popeli dva sprata više u prostorije YU Epicentra. Server se sada nalazi na SBB-u kao provajderu.

Dodatak 04.05.2009.: Server je ljubaznošću internet provajdera CRI kolociran u njihov data centar u nedelju, 03.05.2009. Dva dana ranije je reinstaliran operativni sistem (sada server radi na Mac OS X Server 10.4.11), dodat još jedan disk (hvala Popu i YU Epicentru), dodato 1 GB RAM-a (hvala Bojanu Nastiću) tako da server sada radi sa 1,25 GB RAM-a, ubačena PCI grafička kartica (opet hvala Bojanu Nastiću).

Nešto malo preko dve nedelje je bilo potrebno Appleu da i svoju jeftiniju liniju prenosnih računara unapredi Core 2 Duo procesorom i da ih tako ubrza do 25% u odnosu na prethodne modele ove serije.

Image Kao i do sada imamo tri modela, dva bele i jedan crne boje sa "glossy" monitorom od 13 inča rezolucije 1280 sa 800 piksela, s tim da najjeftiniji model ima procesor koji radi na 1,83 GHz, dok u druga dva modela Core 2 Duo radi na 2,0 GHz. Svi su opremljeni AirPort i Bluetooth karticama, gigabitnom mrežnom kartom, iSight kamericom, sa po dva USB 2.0 porta i jednim FireWire 400 portom. Zajedničke hardverske karakteristike su Intel Graphics Media Accelerator 950 grafička karta, 667 MHz front-side bus i Scrolling TrackPad, a uz svaki MacBook se dobijaju FrontRow infracrveni daljinski upravljač i MagSafe napajanje od 60 vati.

Za povezivanje sa eskternim monitorima tu je mini-DVI konektor, s tim da treba imati u vidu da, za razliku od MacBook Pro modela, odgovarajući adapter(i) nisu uključeni u cenu tako da je potrebno posebno ili odmah kroz BTO (Built to order) opciju naručiti mini-DVI to VGA ili mini-DVI to DVI adapter ukoliko želite da MacBook povežete sa eksternim monitorom. Zajednička karakteristika su dva kombinovana (analogni i optički digitalni) audio porta: jedan ulazni i jedan izlazni.

 Svaki MacBook od sada dolazi sa Mac OS X 10.4.8 operativnim sistemo, a ko i do sada preinstaliran je paket aplikacija iLife '06.

ImageMPEG2 Works 4 Advanced je aplikacija autora Toše SERBIAN i ona je konverter video fajlova koji od MPEG2/MPEG1 fajlova po DVD/SVCD/VCD standardu može exportovati u MPEG1/MPEG2/VRO/VOB/TiVo/Hitachi VOB i VRO u QuickTime format ili neki drugi koji odaberete. Takođe postoji mnoštvo alata za razne vrste manipulacija MPEG fajlova i konverzija između MPEG2/MPEG1 PAL/NTSC video fajlova.


    •    DVD/SVCD/VCD PAL/NTSC MPEG2/MPEG1 conversions
    •    Batch /Multiple files/ conversions [NEW!]
    •    "Custom" conversion section [MPEG1/MPEG2 user configurable conversions]
    •    Bitrate settings on all conversion preset buttons [NEW!]
    •    ReplayTV MPEG's conversion to DVD/SVCD ready MPEG2 movies [does NOT work with EyeTV HDTV files]
    •    DVD authoring of ReplayTV, EyeTV and Instant DVD recorder MPEG's without re-conversion! [NEW!]
    •    Advanced DVD authoring and burning section! [NEW!]
    •    Deinterlacing of source movies during conversion
    •    "Tools" tab with Mux/Demux/Split/Join MPEG/Divx/VOB options
    •    "Audio" tab with options to work with AC3,WAV,AIFF,MP2 audio files
    •    PAL/NTSC VOB > SVCD conversion
    •    Making burnable DVD/SVCD [VIDEO_TS/CD-XA] Images options
    •    Cinemascope [2.21:1] to 16:9 PAL/NTSC DVD/SVCD conversion
    •    SVCD Wide /16:9/ to 4:3 letterboxed conversion
    •    Half-D1 MPEG2 conversion options for backup purposes
    •    Terminal output /You can watch progress in Terminal, and start simultaneous conversions/
    •    Info on passed conversion time at the "complete" window
    •    MPEG Info tool
    •    Francais, Italiano and Deutsch localization files
    •    No installation needed; Just copy to hard disk and start to work
    •    Export2QT [- MPEG1/MPEG2/VRO/ReplayTV/TiVo/VOB/Hitachi VOB and VRO files to ANY QuickTime codec You have installed] [NEW!]
    •    VOB converter [PAL <-> NTSC VOB re-conversions] [NEW!]
    •    DVD authoring and burning [NEW!]
    •    ...and more...

Nova verzija donosi sledeće:

    •    DVD image /.img/ file naming [requested by users]
    •    Improved output quality
    •    Subtitles adding on MPEG2 multiplexed movie /.mpg/ [requested by users]
    •    Improved overall performance
    •    New version 4.1.2 is free of charge for all registered users of 4.0...as usual.

ImageNVIDIA, proizvođač grafičkih čipova za personalne računare i mobilne telefone,  je objavila da je kupila PortalPlayer Inc. za $357 milliona.

PortalPlayer je tradicionalno dosadašnj proizvođač glavnog procesora u iPod-u, ali u sadašnjem iPod nano je Apple rešio da Samsung bude odabran za proizvođača glavnog procesora. Da li će se u narednim danima nešto promeniti videćemo ali samo da vas podsetimo da je prošlog meseca drugi veliki proizvođač grafičkih čipova ATI kupljen od AMD-a.

ImageApple je predstavio novi iPod nano (PRODUCT) RED 8GB kao drugi proizvod RED ovoga puta kapaciteta 8GB ili 2000 pesama. (PRODUCT) RED su kreirali U2 pevač Bono i Bobby Shriver kao pomoć zaraženima od AIDS-a u Africi. Za više informacija u vezi (RED) posetite joinred.com.

Više informacija o iPod nano (PRODUCT) RED.

ImageApple je predstavio besplatnu verziju Aperture 1.5 koja je potpuno funkcionalana 30 dana za probu.

Aperture je sve-u-jednom alat za fotografe i ima sve što vam je potrebno posle slikanja. Koristeći veliku kolekciju alata možete veoma lako importovati, upravljati, obraditi, katalogizirati, organizovati, podesiti, publikovati, exportovati i arhivirati fotografije veoma efektivnije i efikasnije nego ikada do sada. Aperture ima napredan RAW način rada, profesionalni projekt menadžment, moćnu uporedi i selektuj alatku, nedestruktivnu obradu fotografija i prilagodljivu štampu i publikovanje.

Aperture je veoma hardverski zahtevan pa prvo proverite da li vaš Mac ispunjava minimalne zahteve.

Aperture 1.5 Trial je veličine 132MB.

ImageNa preko 180 strana u iPod vodiču za kupovinu za 2007 pronaći ćete sve vezano za iPod. Ovaj vodič sadrži opis preko 20 ekskluzivnih novih dodataka, saveta za kupovinu iPoda, izbor najboljih ove godine i mnogo, mnogo toga.

iLounge 2007 iPod Buyers' Guide 21,8MB

Danas je Apple unapredio seriju MacBook Pro laptopova novim procesorom: MacBook Pro sada ima Intelov Core 2 Duo procesor. Procesori rade na frekvencijama od 2,16 GHz i 2,33 GHz, a MacBook Pro sada ima dva FireWire port: jedan FireWire 400 i jedan FireWire 800 port. U prethodnoj seriji MacBook Pro samo je model sa monitorom od 17 inča imao dva FireWire porta od kojih jedan FireWire 800.

MacBook Pro dolazi u tri standardne konfiguracije, dve sa monitorima od 15 i jednom sa monitorom od 17 inča. Specifikacije su sledeće: 

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 100 - 110 od 119
Anketa
Koji aktuelni model Maca vam je omiljeni?
  
Da li biste kupili 15" Retina MacBook Pro?
  
Ko je na sajtu
Imamo 118 gostiju na sajtu

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.