Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
CRI
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Juče je u Beogradu otvorena prva Apple Premium Reseller prodavnica u Srbiji. Prodavnica se nalazi u Galeriji 12 u ulici Vuka Karadžića broj 12.

U novoj prodavnici možete pogledati i kupiti najnoviji Appleov hardver, dobiti podršku i servis, a najavljeno je i održavanje kurseva i seminara. Posle svečanog otvaranja usledila je žurka u Muzeju Primenjene umetnosti udaljenom nekih stotinak metara od prodavnice.

Ovo je, inače, treća ovakva prodavnica otvorena u poslednjih nedelju dana  na teritoriji koja podpada pod nadležnost Powercomma, distributera Apple opreme za područja Srbije, Slovenije, BIH, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Prethodno su otvorene prodavnice u Rijeci i Ljubljani, a sledeće nedelje se otvara slična prodavnica i u Mariboru. Još ranije je otvorena ovakva prodavnica u Sarajevu.

ImageApple je startovao sa novom reklamom za iPod shuffle koja se emituje na U.S. televiziji.

Nova iPod shuffle reklama prikazuje jednostavnost dizajna, male dimenzije i lakoću nošenja uz bilo koji deo odeće.

Podsetimo da je Apple u četvrtom kvartalu prosečno prodavao preko 100.000 iPod-ova dnevno, a predviđa se da će se prodaja udvostručiti za praznike a to znači da će Apple verovatno prodavati preko 200.000 iPod-ova dnevno.

SMUG (Serbian Macintosh User Group) je online grupa korisnika Macintosh računara i ostalih proizvoda kompanije Apple osnovana aprila 2005. godine. Iako online grupa, i kao takva prepoznata od strane Applea tokom oktobra 2006. godine, održavamo redovne, neformalne, sastanke svake druge subote u mesecu u galeriji Ozon na Andrićevom vencu u Beogradu. Ukoliko želite da predstavite čime se bavite, ili da pokažete ostalim članovima grupe neki softver ili tehniku koju koristite u radu sa nekim softverom, nema problema, vrlo brzo se u toku samog sastanka u Ozonu može napraviti mala učionica.

Naša grupa je potpuno neformalna tako da nema članarine, a održavanje servera i sadržaja sajta je u potpunosti na dobrovoljnoj osnovi i obavlja se u skladu sa tim koliko administratori i oni koji žele da postavljaju sadržaje na našem sajtu imaju vremena. 

Server na kojem se hostuje sajt naše grupe je lociran takođe u Ozonu koji je sponzor za prostor za održavanje sastanaka. YU Epicentar, jedan od ovlašćenih Apple dilera, je sponzor hardvera, tj. servera. Reč je o Power Macintoshu G5 sa procesorom na 1,8 Ghz, 512 MB RAM-a na kojem se vrti Mac OS X Server 10.3.9 koji je takođe donacija firme YU Epicentar. Server se nalazi na 2Mbit/s vezi sa Eunetom koji je sponzor internet veze.

Dodatak: Tokom 2007. je Ozon prestao da sarađuje sa EUnetom, tako da smo server popeli dva sprata više u prostorije YU Epicentra. Server se sada nalazi na SBB-u kao provajderu.

Dodatak 04.05.2009.: Server je ljubaznošću internet provajdera CRI kolociran u njihov data centar u nedelju, 03.05.2009. Dva dana ranije je reinstaliran operativni sistem (sada server radi na Mac OS X Server 10.4.11), dodat još jedan disk (hvala Popu i YU Epicentru), dodato 1 GB RAM-a (hvala Bojanu Nastiću) tako da server sada radi sa 1,25 GB RAM-a, ubačena PCI grafička kartica (opet hvala Bojanu Nastiću).

Nešto malo preko dve nedelje je bilo potrebno Appleu da i svoju jeftiniju liniju prenosnih računara unapredi Core 2 Duo procesorom i da ih tako ubrza do 25% u odnosu na prethodne modele ove serije.

Image Kao i do sada imamo tri modela, dva bele i jedan crne boje sa "glossy" monitorom od 13 inča rezolucije 1280 sa 800 piksela, s tim da najjeftiniji model ima procesor koji radi na 1,83 GHz, dok u druga dva modela Core 2 Duo radi na 2,0 GHz. Svi su opremljeni AirPort i Bluetooth karticama, gigabitnom mrežnom kartom, iSight kamericom, sa po dva USB 2.0 porta i jednim FireWire 400 portom. Zajedničke hardverske karakteristike su Intel Graphics Media Accelerator 950 grafička karta, 667 MHz front-side bus i Scrolling TrackPad, a uz svaki MacBook se dobijaju FrontRow infracrveni daljinski upravljač i MagSafe napajanje od 60 vati.

Za povezivanje sa eskternim monitorima tu je mini-DVI konektor, s tim da treba imati u vidu da, za razliku od MacBook Pro modela, odgovarajući adapter(i) nisu uključeni u cenu tako da je potrebno posebno ili odmah kroz BTO (Built to order) opciju naručiti mini-DVI to VGA ili mini-DVI to DVI adapter ukoliko želite da MacBook povežete sa eksternim monitorom. Zajednička karakteristika su dva kombinovana (analogni i optički digitalni) audio porta: jedan ulazni i jedan izlazni.

 Svaki MacBook od sada dolazi sa Mac OS X 10.4.8 operativnim sistemo, a ko i do sada preinstaliran je paket aplikacija iLife '06.

ImageMPEG2 Works 4 Advanced je aplikacija autora Toše SERBIAN i ona je konverter video fajlova koji od MPEG2/MPEG1 fajlova po DVD/SVCD/VCD standardu može exportovati u MPEG1/MPEG2/VRO/VOB/TiVo/Hitachi VOB i VRO u QuickTime format ili neki drugi koji odaberete. Takođe postoji mnoštvo alata za razne vrste manipulacija MPEG fajlova i konverzija između MPEG2/MPEG1 PAL/NTSC video fajlova.


    •    DVD/SVCD/VCD PAL/NTSC MPEG2/MPEG1 conversions
    •    Batch /Multiple files/ conversions [NEW!]
    •    "Custom" conversion section [MPEG1/MPEG2 user configurable conversions]
    •    Bitrate settings on all conversion preset buttons [NEW!]
    •    ReplayTV MPEG's conversion to DVD/SVCD ready MPEG2 movies [does NOT work with EyeTV HDTV files]
    •    DVD authoring of ReplayTV, EyeTV and Instant DVD recorder MPEG's without re-conversion! [NEW!]
    •    Advanced DVD authoring and burning section! [NEW!]
    •    Deinterlacing of source movies during conversion
    •    "Tools" tab with Mux/Demux/Split/Join MPEG/Divx/VOB options
    •    "Audio" tab with options to work with AC3,WAV,AIFF,MP2 audio files
    •    PAL/NTSC VOB > SVCD conversion
    •    Making burnable DVD/SVCD [VIDEO_TS/CD-XA] Images options
    •    Cinemascope [2.21:1] to 16:9 PAL/NTSC DVD/SVCD conversion
    •    SVCD Wide /16:9/ to 4:3 letterboxed conversion
    •    Half-D1 MPEG2 conversion options for backup purposes
    •    Terminal output /You can watch progress in Terminal, and start simultaneous conversions/
    •    Info on passed conversion time at the "complete" window
    •    MPEG Info tool
    •    Francais, Italiano and Deutsch localization files
    •    No installation needed; Just copy to hard disk and start to work
    •    Export2QT [- MPEG1/MPEG2/VRO/ReplayTV/TiVo/VOB/Hitachi VOB and VRO files to ANY QuickTime codec You have installed] [NEW!]
    •    VOB converter [PAL <-> NTSC VOB re-conversions] [NEW!]
    •    DVD authoring and burning [NEW!]
    •    ...and more...

Nova verzija donosi sledeće:

    •    DVD image /.img/ file naming [requested by users]
    •    Improved output quality
    •    Subtitles adding on MPEG2 multiplexed movie /.mpg/ [requested by users]
    •    Improved overall performance
    •    New version 4.1.2 is free of charge for all registered users of 4.0...as usual.

ImageNVIDIA, proizvođač grafičkih čipova za personalne računare i mobilne telefone,  je objavila da je kupila PortalPlayer Inc. za $357 milliona.

PortalPlayer je tradicionalno dosadašnj proizvođač glavnog procesora u iPod-u, ali u sadašnjem iPod nano je Apple rešio da Samsung bude odabran za proizvođača glavnog procesora. Da li će se u narednim danima nešto promeniti videćemo ali samo da vas podsetimo da je prošlog meseca drugi veliki proizvođač grafičkih čipova ATI kupljen od AMD-a.

ImageApple je predstavio novi iPod nano (PRODUCT) RED 8GB kao drugi proizvod RED ovoga puta kapaciteta 8GB ili 2000 pesama. (PRODUCT) RED su kreirali U2 pevač Bono i Bobby Shriver kao pomoć zaraženima od AIDS-a u Africi. Za više informacija u vezi (RED) posetite joinred.com.

Više informacija o iPod nano (PRODUCT) RED.

ImageApple je predstavio besplatnu verziju Aperture 1.5 koja je potpuno funkcionalana 30 dana za probu.

Aperture je sve-u-jednom alat za fotografe i ima sve što vam je potrebno posle slikanja. Koristeći veliku kolekciju alata možete veoma lako importovati, upravljati, obraditi, katalogizirati, organizovati, podesiti, publikovati, exportovati i arhivirati fotografije veoma efektivnije i efikasnije nego ikada do sada. Aperture ima napredan RAW način rada, profesionalni projekt menadžment, moćnu uporedi i selektuj alatku, nedestruktivnu obradu fotografija i prilagodljivu štampu i publikovanje.

Aperture je veoma hardverski zahtevan pa prvo proverite da li vaš Mac ispunjava minimalne zahteve.

Aperture 1.5 Trial je veličine 132MB.

ImageNa preko 180 strana u iPod vodiču za kupovinu za 2007 pronaći ćete sve vezano za iPod. Ovaj vodič sadrži opis preko 20 ekskluzivnih novih dodataka, saveta za kupovinu iPoda, izbor najboljih ove godine i mnogo, mnogo toga.

iLounge 2007 iPod Buyers' Guide 21,8MB

Danas je Apple unapredio seriju MacBook Pro laptopova novim procesorom: MacBook Pro sada ima Intelov Core 2 Duo procesor. Procesori rade na frekvencijama od 2,16 GHz i 2,33 GHz, a MacBook Pro sada ima dva FireWire port: jedan FireWire 400 i jedan FireWire 800 port. U prethodnoj seriji MacBook Pro samo je model sa monitorom od 17 inča imao dva FireWire porta od kojih jedan FireWire 800.

MacBook Pro dolazi u tri standardne konfiguracije, dve sa monitorima od 15 i jednom sa monitorom od 17 inča. Specifikacije su sledeće: 

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 100 - 110 od 119
Anketa
Koji aktuelni model Maca vam je omiljeni?
  
Da li biste kupili 15" Retina MacBook Pro?
  
Ko je na sajtu
Imamo 464 gostiju na sajtu i 1 člana na sajtu
  • pezzoni007

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.