Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
O'Reilly 125x125
Peachpit Press
Prijavljivanje
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Jo niste lan? Ulanite se ovde
appleug
Macserbia.org Forum  


<< Poetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledea > Kraj >>
Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2014/11/18 18:23 By: indijanac Status: User  
 
Xserve

Posts: 543
graphgraph
Našao sam rešenje za onaj bug sa Bluetoothom koji sam pomenuo juče...

Znači, ako vam se nakon updatea na 10.10.1 u System Preferences > Bluetooth na listi uređajima sa kojima Mac može da se poveže pojavi taj isti Mac (ako vidi sm sebe kao drugi uređaj); evo šta da radite...

Izgleda da se kod mene nešto bilo poremetilo u "com.apple.Bluetooth.plist" iz "/Library/Preferences" tokom updatea, pošto kada sam obrisao taj .plist fajl i restartovao, taj bug je nestao...

Pre toga sam pokušavo da resetujem PRAM i SMC, al' to ništa nije promenilo... pa sam onda tražio gde je .plist u kojem Bluetooth čuva svoja podešavanja koja su vezana za tu listu... i kada sam otvorio "com.apple.Bluetooth.plist" iz "/Library/Preferences" video sam da je tamo bio naveden i ovaj MBP među drugim uređajima sa kojima može da se poveže, tako da sam ovdukao taj .plist fajl u kantu i restartovao... samo mi nije jasno kako li je MBP uspeo sm sebe da doda na tu listu drugih Bluetooth uređaja... al' bitno da je rešeno sad
Bill: What's that? > Jobs: It's an iHouse! > Bill: But it's got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha!
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2014/11/21 17:42 By: indijanac Status: User  
 
Xserve

Posts: 543
graphgraph
Danas je YouTube prestao da radi u Safari 8 na Yosemite... po Appleovom support forumu neki pišu da je prestao da im radi kad su updateovali Yosemite, ali meni ne izgleda kao da to ima neke veze sa Yosemite 10.10.1 jer sam ja pre neki dan updateovao i YouTube je radio sasvim lepo u Safari 8 na Yosemite 10.10.1 do danas...

Izgleda da je Google nešto zeznuo verziju YouTubea koja se prikazuje kada se koristi Safari 8 (izgleda da za drugačije browsere serviraju nešto drugačiji YouTube); pošto ako se u podešavanjima Safarija uključi "Develop" meni (pod Advanced) i ako se u "Develop" meniju odabere neki drugi "User Agent" (da bi Safari 8 koristio verziju YouTubea za neku drugu verziju Safarija ili za neki drugi browser); onda YouTube radi... radi i sa Flash playerom ako se "User Agent" namesti na FireFox, IE ili na neku od prethodnih verzija Safarija, a radi i sa HTML 5 playerom ako se "User Agent" namesti na Safari za iOS ili na Google Chrome (mada ako se "User Agent" namesti na Google Chrome, onda se neke sličice na YouTube ne učitavaju iz nekog razloga, ali video u HTML5 playeru radi... sličice na YouTube se inače učitavaju ako "User Agent" nije namešten na Chrome, čak i ako je "User Agent" namešten na IE, tako da imam utisak da je Google verovatno menjao način na koji Chrome učitava te sličice i da to radi drugačije od ostalih browsera, pošto ispada da je Safari kompatibilniji sa verzijom stranice za IE i FireFox, nego sa verzijom stranice za Chrome).

Gledanje videa na Vimeo radi lepo i bez potrebe da se menja User Agent (njihov HTML5 player sasvim lepo radi).Dopuna:

Sad je izgleda YouTube popravio HTML5 player koji serviraju Safariju 8 za Yosemite.

Uzgred... pre nego što su popravili to, probao sam i u Chrome da stavim "User Agent" od Safari 8 za Yosemite, da vidim šta će da bude kad Google servira tu verziju stranice na Chrome... i taj HTML5 player nije radio ni u Chrome kada ga je YouTube detektovao kao Safari 8 po "User Agentu", mada se Chrome nakon bezuspešnog pokušaja da učita reklamu ili video u tom HTML5 playeru prebacivao na Flash verziju (Safari 8 se na nekim video klipovima prebacivao na Flash verziju playera dok HTML5 player na YouTube nije radio, ako video nije imao video reklame na početku... kod video klipova koji su imali video reklame je pokušavao da učita reklamu bezuspešno i nije se prebacivao na Flash da pokuša sa Flash).

Sad sve radi lepo i u HTML5 playeru u Safariju, nakon što je YouTube popravio taj njihov player.

Post edited by: indijanac, at: 2014/11/22 06:25
Bill: What's that? > Jobs: It's an iHouse! > Bill: But it's got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha!
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2014/11/28 03:02 By: kneejah77 Status: User  
 
iMac

Posts: 10
graphgraph
Ništa bez Steve..... "Novi" Apple (kako ga ja zovem) je užasan..
Na prvu loptu sam rekao da je OS X 10.10 SUPER i da je BRZ i SVE, ali posle mesec dana korišćenja sam zaključio da je performans OČAJAN.
Crash-uje konstantno i sistem se ponaša kao da ni jedna aplikacija nema "Autorelease" opciju (poznavaoci Objective-C-a ce razumeti).
Bukvalno samo tovari taskove na procesor i ne oslobadja ga toliko cesto kao i prethodni sistemi.

UI, na prvi pogled: Lep, naprednog izgleda, ali evo sad nakon što sam se PONOVO VRATIO na OS X 10.8 (Mountain Lion); primećuje se ogromna razlika i ML mi daje utisak kao da zapravo RADI nešto, dok mi Yosemite nije pružao takav osećaj. Nekako mi sad izgleda mnogo PLASTIČNO, ako me razumete.
Sposobnosti: Da ne grešim dušu HandOver i Continuity čista pobeda.
Rad: mmmmmmm.... Paljenje aplikacija (tj brzina) cista 10ka i bravo! Ali, kao što rekoh zbog ponašanja kao da nema Autorelease, LOŠE.
Koristio sam "zahtevnije" programe (kao npr Logic) i što ga duže koristim toliko više pritiska procesor. Tipa - posle pola sata korišćenja Logic-a, program prestane da responduje na moje zahteve. Pusti npr traku koju radim i nece da prekine sve dok ne dodje do kraja kad mora da stane, jel'te. A isto mogu reći i za Safari. Odgledam 1 duži video (od 20ak minuta) i posle njega ne mogu ni u ludilu da odgledam drugi neki jer taj drugi počne da seče (kao da je loš buffering) i glitchuje.
a isti rad ima i iOS 7 i iOS 8.. Zato rekoh "Ništa bez Steve".
Na takav rad (da moram da resetujem komp na svakih pola sata) nisam navikao.

To je moje jednomesečno iskustvo sa OS X 10.10..

Post edited by: kneejah77, at: 2014/11/28 12:07

Post edited by: kneejah77, at: 2014/11/28 12:08
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2014/11/28 03:23 By: iDoktor Status: User  
 
Xserve

Posts: 2373
graphgraph
slazem se sa neki zapazanjima, isto tako crashuje cesto safari, diskonektuje se wifi, sto su mnogi primetili i do sada i posle update-a se isto desava 10.10.1, nakon duzeg koriscenja racunara usporava se polako sve. Na iMac late2012 se vise primete problemi, dok na Air-u 2013 radi sve mnogo stabilnije.
www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2014/11/28 04:49 By: indijanac Status: User  
 
Xserve

Posts: 543
graphgraph
Meni Safari 8 radi poprilično stabilno na MBP Retina Late 2013... mislim da mi se nije desilo da mi neka stranica sruši ceo Safari 8... ako se neka bugovta stranica sruši, sruši se u svojoj "kartici" (tabu); al' ni to se ne dešava često...

Mada, morao sam nakon "taze instalacije" OS-a da Fore Quitujem Safari kada sam probao da se ulogujem na Gmail iz Safarija jer me je Safari pitao da li hoću da se OS X podesi za taj Gmail nalog (da podesi Mail za njega i slično) i ja kliknuo OK, ali onda se pojavio "modal" dijalog da je u toku podešavanje OS-a za taj nalog i taj dijalog je valjda čekao da se to podešavanje završi da bi nestao, a pošto je to bila "taze instalacija", Gmail je tražio da ukucam verifikacioni kd prvo, što nisam mogao da uradim od onog dijaloga (taj dijalog nije imao "Cancel" dugme)... tako da sam morao da Fore Quitujem Safari tad i da preskočim to podešavanje OS-a za taj Gmail nalog, da bih prvo ukucao verifikacioni kd, pa onda da podešavam to.
Bill: What's that? > Jobs: It's an iHouse! > Bill: But it's got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha!
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2014/12/23 14:01 By: Kolja Status: User  
 
Xserve

Posts: 420
graphgraph
Ja sam upravo instalirao ovaj sistem i odmah zazalio. Vidno mi je sporiji komp i bas bas secka. Ekspoze mi secka, i stvarno je naporno, mnogo cesce se pojavljuju vrtece loptice. Tek sam instalirao pre sat vremena, mozda se uhoda za koji dan, ali cisto sumnjam. Moze li se downgradeovati na neki brz i lagan nacin ? ili makar popraviti ovo seckanje.

primetio sam da kad ukljucim "increase contrast" u accessibility u podesavanjima, ekspoze prestane da mi secka, ali imam crne linije po ivicama svega i ruzno je. Iako je sistem sam po sebi dovoljno ruzan,ovako, iako na prvi pogled zvuci nemoguce, uspeva da izgleda ruznije.

Da li je neko imao slican problem ?

inace imam late 2009 27ich imac. 2,06 core 2 duo i 4 giga rama.
takodje, dosta stvari izgleda veoma mutno. npr ono gore gde pise file,edit itd., i svi od tih podmenija su mutni, pa onda kad se klikne na adress bar u safariju svi bukmarksi su mutni. Jel to kao neki fazon u koraku sa novim izgledom?
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/27 10:28 By: cika_kosta Status: Admin  
 
Admin

Posts: 3264
graphgraph
I stigao 10.10.2.

Prvi utisci?
---------------------------------------------------------------
MacBook Pro 9.2
iPhone 5s 16GB,
iPad Air 32GB
iPod Shuffle 1st
iPod Shuffle 3rd
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/27 10:39 By: RingeRaja Status: Admin  
 
Admin

Posts: 2128
graphgraph
Kako stigao, meni na App Store-u ne nudi update?

edit: evo sad mi ponudio update.

Post edited by: RingeRaja, at: 2015/01/27 20:11
Ako Vam je potrebno neto sa eBay-a....
MacBookPro8,2
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/27 13:08 By: cika_kosta Status: Admin  
 
Admin

Posts: 3264
graphgraph
Skinuo, instalacija na mojoj mašini trajala nešto više od 20min sa download-om. Nakon update-a, par puta nije hteo da se prikači na wifi, ali posle 3. pokušaja, sve nastavilo da radi kul... Ne vidim nikakvu razliku preteranu, ali imam osećaj da sa istim aplikacijama pokrenutim u iddle režimu manje cima CPU...
---------------------------------------------------------------
MacBook Pro 9.2
iPhone 5s 16GB,
iPad Air 32GB
iPod Shuffle 1st
iPod Shuffle 3rd
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/27 23:53 By: cika_kosta Status: Admin  
 
Admin

Posts: 3264
graphgraph
I još jedna stvar koju su sredili je grafički interfejs koji je imao neke nedostatke. Naime, stariji kompovi se dosta ubrzaju kad im se umanji prozirnost (transparency). Međutim, smanjivanje prozirnosti je uzrokovalo na predhodnom update-u neke nepravilnosti u grafičkom interfejsu. Primer:
kada koristite prečice na tastaturi za smanjivanje osvetjenja, jačine zvuka itd, kad se pojavi na sredini ekrana znak za to što radite, znak je izgledao kao kad bi ga nalepili na crnu kocku.

Ovoga više nema A za CPU potrvrđujem, od jutros malo više mučim komp, i upotreba CPU-a a samim tim i paljenje ventilatora je dosta smanjeno.
---------------------------------------------------------------
MacBook Pro 9.2
iPhone 5s 16GB,
iPad Air 32GB
iPod Shuffle 1st
iPod Shuffle 3rd
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/28 10:26 By: clive Status: User  
 
Mac mini

Posts: 2
graphgraph
Imam jedno, možda, glupo pitanje...

Kako na Yosemite, srpska latinica, kucate monkey-@?

Pitanje se odnosi i na druge karaktere...

Post edited by: clive, at: 2015/01/28 19:39
MacBook Air
iPad 2
iPhone 5s
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/28 10:47 By: RingeRaja Status: Admin  
 
Admin

Posts: 2128
graphgraph
shift-option-2
Ako Vam je potrebno neto sa eBay-a....
MacBookPro8,2
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/28 11:14 By: clive Status: User  
 
Mac mini

Posts: 2
graphgraph
Hvala.

Izvini na smaranju, kako mogu da vidim sve karaktere sa shift option?
MacBook Air
iPad 2
iPhone 5s
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/28 13:51 By: cika_kosta Status: Admin  
 
Admin

Posts: 3264
graphgraph
Gde menjas tastaturu (zastavica pored sata) mozes kliknuti na show keyboard viewer
---------------------------------------------------------------
MacBook Pro 9.2
iPhone 5s 16GB,
iPad Air 32GB
iPod Shuffle 1st
iPod Shuffle 3rd
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/01/28 14:16 By: Darko Selakovic Status: Admin  
 
Admin

Posts: 2465
graphgraph
cika_kosta wrote:
Gde menjas tastaturu (zastavica pored sata) mozes kliknuti na show keyboard viewer

Овде га укључујеш:


 Дарко Селаковић
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/06/30 09:25 By: cika_kosta Status: Admin  
 
Admin

Posts: 3264
graphgraph
10.10.4 se skida, javljamo utiske, a u međuvremenu, apple pustio u rad "muziku".
---------------------------------------------------------------
MacBook Pro 9.2
iPhone 5s 16GB,
iPad Air 32GB
iPod Shuffle 1st
iPod Shuffle 3rd
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/07/01 01:39 By: cika_kosta Status: Admin  
 
Admin

Posts: 3264
graphgraph
Sve prošlo super, sistem fino radi, uz jednu bitnu razliku:

http://www.macrumors.com/2015/07/01/os-x-trim-ssd/

Probao, radi, kod mene je


---------------------------------------------------------------
MacBook Pro 9.2
iPhone 5s 16GB,
iPad Air 32GB
iPod Shuffle 1st
iPod Shuffle 3rd
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/07/01 04:02 By: madamov Status: Admin  
 
Admin

Posts: 7541
graph
U, pa to je velika vest.

A jesu li uklonili discoveryd?
ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 - ACSP 10.7 - ACSA 10.6
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/07/01 05:25 By: ttanaskovic Status: User  
 
Xserve

Posts: 261
graphgraph
Bogu hvala jesu:

Code:

  ws04:~ toptanps axl |grep discov grep -v grep ws04:~ toptan


iMac 27-inch, Mid 2011, 2.7 GHz Intel Core i5
| | The administrator has disabled public write access.

Re:Yosemite - Mac OS X 10.10
Date: 2015/07/01 11:34 By: mishaerror Status: User  
 
Xserve

Posts: 258
graphgraph
Ja ću malo da sačekam sa TRIMom. I da vidim ovaj apdejt iTunes, i konačno probam da skapiram šta je taj Apple Music.
Eager to learn
| | The administrator has disabled public write access.

<< Poetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledea > Kraj >>

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.