Pomoc: Saveti za upgade Powermac G4 AGP
Posted: 17 September 2013 02:22 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2013-09-17

Postovanje celom SMUG-u 😊

Za pocetak da kazem da koristim hackintosh sa 10.5.8 vec godinama i zaista je pruzao maksimum, medjutim to je ‘slaba’ masina i vec ima poteskoca sa radom. Bavim se audio produkcijom, ProTools 8 i Logic 9 su programi koji su mi favoriti vec neko vreme, sa Waves i Sonnox pluginovima.

E sad… Jutros sam dobio neki rashodovani G4 AGP iz caletove firme, ne znam jos nista posebno, nema SN nazad, samo Ethernet broj… Nisam ga palio, covek koji radi racunare u doticnoj firmi mi je rekao da bi mozda trebalo da se reinstalira sistem… Citao sam o mogucnostima upgradea hardvera, i zadovoljan sam sta se moze napraviti od makine, ali zaista nisam upucen u hardver g4ke… Tako daaa… Bio bih zahvalan ako bi me neko uputio negde gde mogu saznati vise o apgrejdu procesora… Bitan mi je maksimum koji moze da dostigne (ako sam razumeo doticna masina moze do 2GHz?!) 😊

Upoznat sam sa time da mogu da povezem 2 racunara i da jedan bude slave, sto cu i uciniti, ali bih voleo da doteram ovu makinicu, sto pre da bih mogao da prebacim sve sa hacka koji je pred pucanjem… :ohmy: :unsure:

Mnogo hvala!!! 😊

Profile

Posted: 17 September 2013 04:52 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Zaboravi na stvari poput ‘upgrade procesora’ u Mac svetu, vrlo teško izvodljivo, sve i da nađeš neki odgovarajući.

Inače, Googlaj, ja još nisam čuo da je neko zamenio procesor u G4-ci.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 September 2013 11:28 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Da ispravim delimično sebe, možda za G4 i nije tako teško izvodljivo, problem je gde naći procesore ili daughter kartice:

http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g4/faq/power-mac-g4-how-to-upgrade-processor-zif-agp-mdd.html

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile