Moj Kernel stalno panič!
Posted: 27 October 2013 12:37 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Ne prodajem, samo se hvalim 😊

Naime, mesecima unazad imam problem sa kernel panicom. Redovan, nepoveziv sa nekom konkretnom radnjom i sve učestaliji. Puštao sam TechTool Pro ko zna koliko puta, repariao permisije, menjao mesta memorijama, testirao ih po par (u pitanju je G5 Quad) i ništa. Onda sam negde pročtao da pored memorije, može da bude i grafička i strukture direktorijuma. Za memorije sam skinuo još nešto (Rember) i opet su sve prošle. Grafičku sam otvorio i skinuo hladnjak sa GPU-a, skinuo neku gazu slinavu, očstio i namazao lep, tanak sloj nove termo-paste. Temperatura grafike mi je ranije bila na leru 56 stepeni. Sada je 38.
Međutim, kernel panik nisam rešio…
Meni se ovo dešavalo i na prethodnoj Late 2005 G5-ici, pa sam zaključo da je nešto što sam nosio sa sobom sve vreme - memorija, grafička i diskovi. I tako ostadoše te strukture direktorijuma da se provere. Ovde mi TechTool Pro nije ništa rešio, niti prijavio bilo kakav problem. Međutim, DiskWarrior - jeste. I prijavio i rešio. I možda izgleda čudno, ali moj kompjuter više ne panič 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 October 2013 12:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Čestitam na rešenju problema;)
A što se tiče DiskWarrior-a, to je oduvek bio jedan od najkvalitetnije odrađenih softvera za OSX, ne čudi me što te je baš on na kraju spasio muka.

Profile

Posted: 27 October 2013 11:55 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  249
Joined  2006-10-13

Meni je instalacija Maveriksa napravila kernel paniku i nista nije pomoglo sem safe mode, pravljenje butabilnog usb pa reinstalacija maveriksa. Prvi put je bio instaliran kao obican updejt

Signature 

iMac9.1
MacBookAir mid 2010
iPodTouch 3rd gen.
iPhone 3GS 32 GB
iPhone 4s 16GB White
iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile