Battery is not charging
Posted: 26 November 2013 08:03 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  45
Joined  2012-02-02

Prijavljuje mi sledecu gresku: battery is not charging

Probao sam sa resetovanjem System Management Controller-a.
Bateriju nisam mogao da izvadim jer nisam imao adekvatan srafciger (trokraki).

Desavalo mi se ranije kada prikacim punjac da punjenje ne krene nego moram ponovo da prikljucim punjac. To mi se desilo i danas. Ali nakon toga mi vise ne svetli lampica za punjenje.

U pitanju je MacBook Pro 15’ Mid 2010. Baterija ima 924 ciklusa i 85% health-a.

Da li ima neke nade ili je otisla baterija?

Post edited by: nikiraf, at: 2013/11/26 20:13

Profile

Posted: 25 December 2013 06:26 PM   [ # 1 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  7
Joined  2013-12-25

p meni je otisla baterija…iako prikazuje health 85%... bateriuja je dizajnirana da drzi oko 1000 ciklusa koliko ja znam…ako gresim neka me neko ispravi… vidi ako znas nekog ko ima isti MBP pa samo proveri jel radi kod tebe… naravno mroaces da je izvadiz prvo…proces je malo ali sta da radis…bar ces biti siguran 100%

Profile

Posted: 29 December 2013 03:10 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

najverovatnije nije baterija, ukoliko imas 60w punjac, nadji 85w i radice, druga opcija je da je problem do maticne ploce, narocito ako je nekad nesto servisirano ili je slucajno prolivena mala kolicina tecnosti, postoji mala mogucnost da ukoliko koristis ML ili Mavericks bude i do softvera.
1. Proveri da li je punjac 60w ili 85w.

2. Da li se baterija puni i kako sporo/brzo, sa dignutim ili spustenim poklopcem

3. Uraditi kalibraciju baterije na sledeci nacin, isprazniti do kraja bateriju, sacekati 2-3h, zatim napuniti do 100% i sacekati 2-3h nakon punjenja

probaj nesto od ovog pa javi

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile