Pomoc oko AJAX-a
Posted: 29 May 2008 09:18 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pozdrav,

elem uradio sam jedan sajt u kombinaciji html i ajax-a, sve je radilo super, dok sam ga proveravao u mozilli, sve je radilo super i na safariju i na svi mogucim i ne mogucim browserima, al eto ne pade mi na pamet da ga istestiram za IE, i gle sta se desava ajax skripta koju sam ubacio u taj sajt ne radi, tj, radi al brljavi i to mnogo.
Znaci nije to nista komplikovano i ne moguce, koristio sam sve standardne formate, nikakav dodatni kod ili gluposti, samo u IE ta skripta mi ne radi (a na njoj je zasnovan citav sajt)i pored linkova javljaju mi se neki ljubicasti i plavi pravougaonici, naravno posto koristim Dreamwever to sam iskljucio, da ne markira linkove, stavljao sam razlicit link colour, al opet on je u IE plave boje, dok u svim drugim browserima normalno prikazuje.

E sad znam da na ovom forumu niko normalan ne koristi IE, niti mu treba, al ako je neko nekad dosao u ovu situaciju kao ja bio bih zahvalan na pomoci.

Hvala

Post edited by: Markooo, at: 2008/05/29 09:58

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 May 2008 10:53 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Izvini što ću da iskoristim odgovor na tvoju poruku za ovo, ali je ovde očgledno koliko je smešno skriptove zvati skriptama. Da ponovim, skripta je ono što se fotokopira na fakultetu, mi kod programiranja i web dizajna govorimo o skriptovima.

Naime, AJAX se zasniva na JavaScriptu i teško da ćeš ikoga da nađeš da će da kaže, recimo Dachaz za onaj svoj jamb, ‘uradio sam igru koristeći JavaScriptu’, skoro svako će da kaže ‘koristio sam JavaScript’. Otkud onda da pišemo ‘skripte’, a ne skriptove meni nije jasno, pogotovo što UNIX u Srba nije od juče, eno ga moj i Ljubišin drugar Žarko Berberski pisao u Računarima još pre 15 godina od UNIX skriptovima, a ja sam se sa istim sretao još u vreme mojih Atari ST dana kada sam prilično dugo eksperimentisao sa MiNT-om.

Kada se to, i kako promenilo, ja ne znam, ali je meni ekstremno glupavo kada čujem nekog kako je ‘odradio skriptu’.

Još jednom izvini što skrećem sa teme, ali mi je baš ova tvoja poruka ‘legla’ da još jednom opalim po ovoj tematici.

O problemu sa IE ne znam ništa, nažalost.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 May 2008 12:16 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Izvinjavam se na pogresnom terminu. Al bio sam krajnje iznerviran kada sam pisao post.

Elem uradio sam taj sajt sa skriptovima i eto imam problem 😊

Ako se neko seti necega bilo bi od pomoci, ako ne, nema veze.

Signature 

Profile

Posted: 29 May 2008 01:29 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Stoji da je IE definicija svakog problema jednog web developera, ali meni sa Mootools-ovim AJAX i drugim komponentama nikad nije pravio problema.

Problem si ovde izneo u fazonu ‘ja imam neki računar i on neće da računa, šta mu je?’... Nit koji je framework, nit koji je konkretan problem, ... nit išta.

No… Dreamweaver?
Da li si siguran da ti iz toga izlazi HTML kakav treba, za početak?
Možda su nešto popravili u poslednjih ne-znam-kol’ko-verzija, ali ranije je HTML bio katastrofa i, naravno, u nekom komplikovanijem slučaju je prikaz bio različt od browsera do browsera.
I to što kažeš ‘dodao sam AJAX’... Je l’ to neki ‘feature’ (novog) Dreamweavera?

Ako jeste i ako je bilo neko klik-klik ‘dodavanje’... Nisam ti od pomoći.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 29 May 2008 02:51 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Kao sto rekoh bio sam krajnje iznerviran, tek sada vidim da nisam nista objasnio u prvom postu.

Elem u obican html koji se sastoji iz nekoliko slika ubacaio sam ajax skriptove

http://www.stickmanlabs.com/lightwindow/

evo mozete pogledati koji.

Imao sam 2 problema, prvi je sto u IE uopste ne radi kako treba, nekad je ok, nekad nije, ostali browseri su super.

Dalje pojavljivali su mi se oko linkova link colour koja je pod defaultu plava, iako sam je iskljucio ona se opet pojavljivala, sada sam taj problem otklonio jer sam isao od slike do slike i upisivao border 0.

Tako da mi ostaje samo taj skript koji ne radi kako treba.

Pokusacu neki drugi skript da ubacim.

Signature 

Profile