Imam nekoliko pitanja pa ako ima neko malo vremena da izdvoji i da mi pomogne:
(pišem samo o osnovnom modelu Haswell sa Iris grafikom)
1. Da li se očekuje novi iMac (nešto čtam na netu da se očekuje jeftiniji iMac, koliko ima istine u tome)?
2. Videh u Macoli da košta 161.990,00 dinara. Da li može da se dobije neki studentski popust ili je već na popustu ovaj model?
3. Da li ovaj model ima problema sa prašinom? Ako ima (video sam na Youtube-u da se teško odlepljuje/zalepljuje) da li to može da se sredi u servisu tako da nema vidljivih tragova servisiranja?
4. Da li može (ako se pokvari neka komponenta ili se pojavi problem sa prašinom ako je pod 3. potvrdan odgovor) da se donese u servis SSD ( Samsung 256 GB ) i da se stavi u iMac umesto 1 TB ‘klasičnog’ hard diska ili je taj hard u iMac-u ‘zalemljen’ odnostno postavljen tako da ne može da se zameni?
(koristim SSD od kada se pojavio i do sada sam ih par promenio, trenutno koristim Samsung i smorilo bi me čekanje kod otvaranja programa, duže reinstalacije sistema, dužeg instaliranja programa i svega ostalog gde klasičan hard usporava sistem toliko da se čovek oseća kao da vozi traktor umesto automobila… SSD, hladan, nečujan, brz a Apple i dalje ubacuje klasičan hard)
5. Imam Mac mini i Apple tastaturu i trekped. Mini će ići bratu. Tastaturu i trekped ću koristiti uz iMac (ukoliko se odlučm za kupovinu). Da li smeju da se prodaju tastatura i magični koji se dobijaju uz iMac (pitam zbog kasnije reklamacije, servisa… dok je iMac pod garancijom)?
Da napomenem da me BTO ne zanima pošto ne volim da čekam a i nisam finansijski potkovan da bih mogao sebi da priuštim jaču/bržu konfu. Neintegrisana grafika mi ne treba pošto se ne bavim nikakvom obradom/renderom… Od zahtevnijih programa koristim samo Logic (ništa profi).
Hvala!
Post edited by: Pepa, at: 2014/04/16 12:27