Dakle, ne znam kako, ali su mi nestali svi kontakti iz adressbook-a danas, i ajd pustim ga da se sinhronizuje sa mobilnim, kako bih vratio sve te kontakte, i DEBIL IDIOT mi obrishe sve na fonu (N6630). Da li postoji mogucnost da se to nekako vrati, jer nisam napravio backup iz adressbook-a a ni telefona??
Hvala
Sorry, ali ti si ispao neozbiljan. Na stranu to što nemaš bekap, ali je sasvim logično da ti obriše kontakte na telefonu ako je AddressBook prazan, a on je ispražnjen posle poslednje sinhronizacije. Sinhronizacija upravo to znač, u suprotnom bi se zvalo bekap. Još ako te pitao ono što obično pita kada menjaš više od 5% kontakata na telefonu, a ti kliknuo ipak na Sync…
Da li ima nade, ne znam, pogledaj da nemaš neki AddressBook.data.previous fajl u ~Library/Application Support/AddressBook, pa ga preimenuj i otvori AddressBook. Naravno, prethodno dupliraj AddressBook folder kako bi napravio bekap.
Jock, Tiger je kod mene…u iSync direktorijumu sam nashao fajl Contacts.db
ali nemem chime da ga otvorim, tj, text edit daje gomilu gluposti pored imena i brojeva.
Ko shto reche Miki u folderu ~/Library/Application Support/AddressBook/ trebalo bi da imash fajl ‘AddressBook.data.previous’ ili ‘AddressBook.data.beforesave’ /ovo vazi samo za Tiger, na Leopardu taj fajl je ‘AddressBook-v22.abcddb.old’/...
Uglavnom, preimenuj taj fajl u ‘AddressBook.data’ i restartuj Address Book program…Pre rename-a Quit Address Book, naravno…Ako nema .previous ili .beforesave fajla onda mislim da nema pomoci…