Pitanje u vezi zamene baterije na MBP Retina
Posted: 13 December 2014 02:10 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Ne mislim sad da menjam bateriju (tek je na 177 ciklusa); al’ zanima me da li u domaćim servisima rade zamenu baterije na MBP Retina… i ako može neko da potvrdi da li menjaju ceo ‘topcase’ onako džumle sa baterijom (čtam po stranim forumima da je Apple ljudima koji imaju MBP Retina uz bateriju stavio nov topcase, pošto je baterija zalepljena).

Takođe me zanima, ako neko zna, koliko se otprilike čeka da odrade zamenu… da li mora da se čeka dok naruče topcase, pa dok im stigne ili imaju rezervne na lageru?

Ako ih nemaju na lageru, da li postoji opcija da se plati koliko košta unapred i da oni to naruče bez donošenja laptopa u servis, pa posle kad njima stigne, samo da se donese da zamene (i da li mogu da zamene to isti dan kada im stigne topcase, da neko ne bi dva puta dolazio za Beograd)... to jest da im se ne ostavlja laptop da stoji u nekom tamo magacinu dok njima stigne rezervni topcase jer bi to moglo previše dugo da traje (jednom kad mi je otišlo nešto na jednom starom PC laptopu, stajao je oko mesec dana u servisu dok je njima stigla rezervna matična).

Pitam pošto mi se pre neki dan izgrebao palmrest, pa da znam da li ću da dobijem nov topcase kad za dve-tri godine budem menjao bateriju :D

Uzgred… sad mi je palo nešto na pamet… ako bi bilo previše komplikovano kod nas da se odradi zamena baterije (kad bude bilo vreme za to); da li bi u zvaničnoj Apple prodavnici hteli da zamene bateriju, a da umesto topcasea koji ima domaću tastaturu stave topcase koji ima internacionalnu tastaturu, da se ne bi čekalo dok poruče topcase sa našom tastaturom? Ako bi moglo tako, onda bi možda bilo izvodljivo da neko ode na letovanje u Tursku i da mu to srede tamo, pošto oni imaju zvaničan Apple Store.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 13 December 2014 10:08 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Pre ćeš ti to ovde rešiti nego na letovanju u Turskoj.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 14 December 2014 09:24 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  25
Joined  2012-11-02

Baterija je sastavni deo TopCase-a i poručuje se. Treba okvirno 5 do 7 dana da stigne. Za cenu moraš da pošalješ serijski broj servisu, ali cena nije mala upravo zbog čnjenice da se ne menja samo baterija.
U Apple-e storu možeš da probaš zamenu, ali je kupovina dela skuplja ako originalni identičan deo ne ostaje njima, a neki su čak prijavili da oni to ne rade uopšte. Ako imaš srpsku tastaturu, menjaju za istu mada to ne mora da bude pravilo.

Profile