Ja koristim program Chroma. Odličan, lagan za upotrebu, možeš da biraš između više vrsta titlova, kao i da namestiš naša slova u titlu (obično su Central European Windows Latin 2) i što mi je najvažnije pušta mi HD filmove.
Kad smo kod toga, šta vi koristite za HD filmove (720p ili 1080p)? Kako ste Mac povezali za LCD TVom? Kakva su vam iskustva, uopšte.
Sto se tiche hd-a, ja koristim od filma do filma razlichite playere… U glavnom se sve svodi na QT, VLC, i Mplayer, a Chromu ne koristim za hd, jer imam vec qt koji mi uchitava film pre nego sto ga pustim…VLC i MPlayer to ne rade!
😊
ja se izvinjavam, ali ja ne shvatam kako to da uradim. pokusala sam sve moguce dvix playere (vlc, chroma, quick, divx, mplayer os…); ali ne citaju srpski titl. a lepo skinem tacno onaj koji ima isto ime kao film. uglavnom se zavrsavaju na .srt, a imam i .sub.
molim za sto plasticnije instrukcije, kao malom detetu 😊
i jos nesto: koji mi kabel treba da se povezem na plazma TV (sta da kazem u radnji)?
merci bcp
Verovatno je problem u .sub fajlu..U svakom sluchaju Perian pushta samo .srt…Ako imash tzv. Vob sub fajl onda ti trbea i .idx fajl i sve to lepo mozesh da pustish u MPlayer-u…Znachi ako je taj .sub par megabajta a ne kilobajta onda imash Vob sub fajl i treba ti i .idx…
pojasnjenje? gde da nadjem taj .idx, sta tacno treba da uradim? hvala
Na sajtovima za skidanje titlova ne mozesh da nadjesh VobSub titlove, samo klasichne formate tipa .srt, .sub itd…Perian u zadnjoj verziji moze da pushta .ass, .srt, SAMI i VobSub titlove…Ako imash samo .sub mozesh da ga konvertujesh u recimo .srt sa programom Jubler..