Ljudi, šta da radim sa svojim MacBook Air-om Mid-2011 13’ (A1369, MC965LL/A)?
Baterija je počela da posustaje pre godinu+ dana, da bi sada već bila mrtva (sa 525 ciklusa). Stoji mi ono service battery i kad skinem magsafe, ne izdrži više ni 10 minuta. A da ne pričam koliko to utiče na rad pomenutog. Odjednom kao da imam pentium I.
I sada, na sve to, tastatura je počela da otkazuje! Prvi red slova, odnosno QWERTYUIO karatkeri čas rade, čas ne rade, tj. sve više i više ne rade. Prorade kada uzmem i drndam 15 puta, mada i to moram sve češće i češće da radim.
Kontaktirao sam ‘domaći’ servis i ukupno mi za popravku, odnosno za zamenu TopCase-a i baterije traže 50+ hiljada. Meni je to jednostavno katastrofalno.
Dakle, ima li neko neki predlog šta da radim? Da li da naručujem delove sa nekog sajta, da li mogu negde da nađem kod nas…? Gledao sam na iFixit-u i koštalo bi me sve sa dostavom oko $450, što posle carine i svega ispadne isto kao da radim kod nas u servisu. Jednostavno sam očajan!
EDIT:
Da nije možda jedno povezano sa drugim, odnosno da nije tastatura počela da crkava zbog nekog pregrejavanja baterije ili sl.? Odnosno, da li postoji mogućnost da bi samo zamena baterije rešila problem?
Post edited by: zduhac, at: 2015/01/25 22:41