Može li neko da nabavi memorijske kartice iz USA?
Posted: 13 January 2016 10:05 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Zanima me ovako nešto:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA1K63RG3375&cm_re=sd_cards-_-20-173-111-_-Product

Evo i na Amazon: http://www.amazon.com/gp/product/B010Q57S62/ref=s9_simh_gw_g147_i5_r?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=02YEEK52JTB5Z2Z6K26W&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=2079475242&pf_rd_i=desktop

Za tu karticu em što nisam našao da je neko prodaje u Srbiji, em što je pitanje koliko bi u Srbiji koštala… jer na NewEgg i Amazonu piše da je sada tamo $99, a da je bila $249.99, pa da ovde ne računaju cenu kao da košta $249.99… jer cene koje viđam po domaćim prodavnicama za neku drugu robu izgleda da često ne uzimaju u obzir sniženja u USA (možda tek uzmu u obzir neko sniženje nakon dužeg vremena). Iz istog razloga mi se ne naručuje iz USA poštom, da neko iz pošte ne bi ignorisao to sniženje i uzeo da računa kao da košta $249.99.

Ne bih odmah sad kupovao, al’ čsto da se raspitam ako budem kupovao da znam šta i kako.

Znač, zanimalo bi me ako neko može da nabavi memorijske kartice iz USA po razumnim cenama… al’ da to bude neko pouzdan i da ih nabavlja od proverenih prodavaca (NewEgg i Amazon bi trebalo da budu OK, al’ da neko ne nabavlja od nekog nepoznatog na eBay); pošto verovatno znate da na internetu neki pokušavaju da uvale falš memorijske kartice koje izgledaju skoro identično kao originali, ali nemaju taj kapacitet koji bi trebalo da imaju.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 13 January 2016 11:03 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  444
Joined  2010-12-04

Taj neko sto bi ti nabavljao…vredelo bi ga castiti nesto slicno kao da platis posti zar ne…. 😊
Mada bi ovi sigurno gledali cenu od 249.99 kao osnovicu

tako da…

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1132692-REG/sandisk_sdsdquan_200g_a4a_200gb_ultra_uhs_i_microsdxc.html

Signature 

pezzoni007@yahoo.com
063/1962711

Profile

Posted: 14 January 2016 12:50 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

За коју ти је намену та картица?
Немој да те превари, она је 90 Мегабајта у секунди али само када чита али када пише је много мање.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 14 January 2016 04:13 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

@Darko
Ma ja bih to uzeo za MBP da mi bude kao neka dodatna particija za fajlove kojima ne pristupam previše često, a koji su mi ipak potrebni s vremena na vreme i možda i za neki backup bitnijih fajlova… kasnije, kad budem kupio neki dobar fotoaparat, možda je prebacim u fotoaparat, a za MBP da nađem nešto drugo. Planiram još odavno da skupljam za neki dobar fotoaparat, al’ još uvek ima nekih prečh stvari za kupovinu.

Znam da je kod memorijskih kartica brzina pisanja uglavnom niža nego brzina čtanja… našao sam neke testove nekih drugih memorijskih kartica manjeg kapaciteta koje imaju brzinu čtanja oko 90MB/s i kod njih je bilo oko 50MB/s brzina pisanja, što mislim da je OK, al’ morao bih da vidim ako mogu da nađem koliko je brzina upisa baš za pomenutu karticu jer ako bi upis bio 15-20 MB/s, to bi mi već bilo sporo.

Još uvek se dvoumim da li da kupujem klasičan USB hard disk ili neku memorijsku karticu… Plus za karticu je što može stalno da bude u laptopu (što ne bih morao da je isključujem ako premeštam laptop ili ga nosim negde); što nema dodatnih kablova, što joj nagli potresi ne smetaju, a i mogao bih kasnije i za neki fotoaparat da je koristim… a plus za hard disk bi bio što za te pare može da se uzme hard disk sa oko 5 puta većim kapacitetom.

@pezzoni007
Ma ja kad bih znao da bi pošta kao neku osnovicu računala istu cenu koliko je memorijska kartica tog momenta u USA, a ne neku staru cenu kad je memorijska kartica tek izašla i bila znatno skuplja… i kad bih znao da neće da zezaju oko neke birokratije i da traže neke papire koji se ne dobijaju prilikom normalne online kupovine (jer ja ako kupujem online, na primer, na Amazonu, odakle meni onda uplatnice i predračuni i slično, ako ja samo preko PayPala platim?) i da neće da vraćaju paket sa nečm što je već plaćeno nazad ako oni smatraju da fali neko papirče ili tako nešto… onda bih verovatno naručo online, pa poštom da pošalju.

Na internetu ljudi pišu da su imali raznorazna iskustva prilikom poručvanja nečega online što mora da se šalje poštom.

Znač, nije problem da platim možda 10-20% više nego što košta u USA… al’ da ne ispadne da neko to proceni po nekoj staroj ceni koja je bila znatno veća, pa da na kraju bude možda i duplo skuplje… ili da ne ispadne da oni kao ne znaju na koliko da procene pošiljku, pa da vraćaju paket sa nečm što je već plaćeno nazad i ja da se mislim da l’ će prodavac da razume to i da me refundira.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile