@Darko
Ma ja bih to uzeo za MBP da mi bude kao neka dodatna particija za fajlove kojima ne pristupam previše često, a koji su mi ipak potrebni s vremena na vreme i možda i za neki backup bitnijih fajlova… kasnije, kad budem kupio neki dobar fotoaparat, možda je prebacim u fotoaparat, a za MBP da nađem nešto drugo. Planiram još odavno da skupljam za neki dobar fotoaparat, al’ još uvek ima nekih prečh stvari za kupovinu.
Znam da je kod memorijskih kartica brzina pisanja uglavnom niža nego brzina čtanja… našao sam neke testove nekih drugih memorijskih kartica manjeg kapaciteta koje imaju brzinu čtanja oko 90MB/s i kod njih je bilo oko 50MB/s brzina pisanja, što mislim da je OK, al’ morao bih da vidim ako mogu da nađem koliko je brzina upisa baš za pomenutu karticu jer ako bi upis bio 15-20 MB/s, to bi mi već bilo sporo.
Još uvek se dvoumim da li da kupujem klasičan USB hard disk ili neku memorijsku karticu… Plus za karticu je što može stalno da bude u laptopu (što ne bih morao da je isključujem ako premeštam laptop ili ga nosim negde); što nema dodatnih kablova, što joj nagli potresi ne smetaju, a i mogao bih kasnije i za neki fotoaparat da je koristim… a plus za hard disk bi bio što za te pare može da se uzme hard disk sa oko 5 puta većim kapacitetom.
@pezzoni007
Ma ja kad bih znao da bi pošta kao neku osnovicu računala istu cenu koliko je memorijska kartica tog momenta u USA, a ne neku staru cenu kad je memorijska kartica tek izašla i bila znatno skuplja… i kad bih znao da neće da zezaju oko neke birokratije i da traže neke papire koji se ne dobijaju prilikom normalne online kupovine (jer ja ako kupujem online, na primer, na Amazonu, odakle meni onda uplatnice i predračuni i slično, ako ja samo preko PayPala platim?) i da neće da vraćaju paket sa nečm što je već plaćeno nazad ako oni smatraju da fali neko papirče ili tako nešto… onda bih verovatno naručo online, pa poštom da pošalju.
Na internetu ljudi pišu da su imali raznorazna iskustva prilikom poručvanja nečega online što mora da se šalje poštom.
Znač, nije problem da platim možda 10-20% više nego što košta u USA… al’ da ne ispadne da neko to proceni po nekoj staroj ceni koja je bila znatno veća, pa da na kraju bude možda i duplo skuplje… ili da ne ispadne da oni kao ne znaju na koliko da procene pošiljku, pa da vraćaju paket sa nečm što je već plaćeno nazad i ja da se mislim da l’ će prodavac da razume to i da me refundira.