20 godina
Posted: 02 April 2025 02:48 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7597
Joined  2005-04-28

E, pa srećnih nam dvadeset godina!

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 May 2025 11:37 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  427
Joined  2005-11-24

Pridružujem se čestitkama.

Vrlo kratko, možda malo nostalgično, hteo bih da ipak dodam još koju reč na ovu čestitku.
Forum kao platforma za razmenu ideja više nije u fokusu. Verovatno će otići put IRCa i ranije BBSova.
Zahvalan sam što sam imao priliku da budem prisutan na jednom okupljanju,
što ste bili dovoljno agilni da pokrenete ovu grupu i što ste je ipak, uprkos svemu, održali u životu.
Hvala Milanu i Popu što su uz sve druge životne obaveze imali vremena i da se bave ovim segmentom Mac zajednice.
Dodatno, hteo bih da kažem hvala i Darku Selakoviću, kao nekome ko je ipak bio Apple “influenser” ili “evanđelista” ili “zilot” u tom delu poprilično IT siromašnog dela Srbije.

Šteta je, barem ja tako to doživljavam, što popularizacija Mac-ova u Srbiji (koja je krenula sredinom 2010tih i poplavom IT outsourcing firmi) nije podigla ovu zajednicu,
jer verujem da je ovo bilo jako kvalitetno mesto za razmenu ideja i informacija. Možda ne idealno, ali ništa nije savršeno.

I dalje sa zadovoljstvom slušam Infinitum.

@madamov
Meni nepoznato, a voleo bih da znam.
- Da li je SMUG mlađi ili stariji od foruma?
- Koliko je ukupno bilo okupljanja do sada?

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 23 July 2025 10:48 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3202
Joined  2005-05-07

Sa solidnim zakašnjenjem, srećno nam svima dvadeseta godina 🙂

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 25 August 2025 11:06 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7597
Joined  2005-04-28
Nemanja Cosovic - 18 May 2025 11:37 PM

Pridružujem se čestitkama.

I dalje sa zadovoljstvom slušam Infinitum.

Drago mi je da čujem, hvala, Alek i ja ne odustajemo, evo već deset i po godina.

Nemanja Cosovic - 18 May 2025 11:37 PM

@madamov
Meni nepoznato, a voleo bih da znam.
- Da li je SMUG mlađi ili stariji od foruma?
- Koliko je ukupno bilo okupljanja do sada?

Mlađi, ali ne mnogo, jer je odluka o forumu doneta na osnivačkom sastanku, ne znam više čija je ideja bila, možda pokojnog Ljubiše. Mi smo se na osnivačkom sastanku okupili preko mailova, više ni ne znam kako smo održavali komunikaciju, znam da je nas nekoliko, uključujući i Darka, bilo na google grupi na kojoj je sve utanačeno.

Što se broja okupljanja tiče, nismo vodili evidenciju, termin je bio svaka druga subota u mesecu, pa jedno sedam-osam godina, možda malo duže, posle je izgubilo smisao. Rekao bih oko stotinak, plus-minus desetak.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile