IMac… moze li me zadovoljiti ??
Posted: 22 July 2008 09:41 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

Cudan naslov ali…
Naime evo o cemu se radi - korisnik sam PC - STA CES TAKI JE POS’O - NI JA GA NE VOLIM (sistem admin u drzavnoj firmi) bio sam prinudjen da to ... parce metala i plastike imam i kod kuce iako me je srce vazda vuklo na drugu lepsu stranu racunara 😊.
Razlog zasto sam jos uvek kod kuce na PC je remote admin, pristup SQL bazi od kuce za koje sam misli da ima samo Windows. Ali ... pre par dana sam cuo je isto moguce raditi i sa MAC OS X.

Da li sam u pravu???

Inace razmiljam veoma intezivno - dao sam i oglas na odgovarajucem forumu - da kupim IMac. I to neki koji je bar na 2,4 GHz i da ima grafiku HD2600 sa 256mb.
Zbog klinaca, moracu da na njemu instaliram i windows (igriceeee). Da li ce ta konfiguracija biti dovoljno dobra da potera sve te igrice? Sada mu sasvim lepo rade na PC (C2D na 1,8GHz, 4GB ram, grafika ati 1650 sa 256mb, ekran samsung 204b ...). Da li ce se videti neka razlika na IMacu?
Ne bi da mi se deca zlopate u detinjstvu 😊 😊
Salu na stranu ali i prostor mi je veoma bitan, drugo cedo mi sad krece u skolu pa bi mu rascistio radni sto tako da ce PC i sve sto ga okuzuju da letiiiii

I da, koja memorija ide u nove Imac? Imam Kingston 2gb, 667, pc 5300, EEC ... Da li je to ta??

Auuu ala sam se raspisao…

Unapred veliko FALA na komentarima i sugestijama..

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

Posted: 23 July 2008 01:06 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

moguce je instalirati windows, dizati apache itd. windows za igrice - definitivno (sve ce terati najnoviji iMac). u poslednju generaciju iMac-ova ide SO-DIMM DDR2 800Mhz - brand ‘nije bitan’.

izvini na ovim brzopoteznim odgovorima ali 01:05 je i ne vidim na ochi :]

Admin: Obrisan nepotreban citat.

Post edited by: Mario, at: 2008/07/23 02:21

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 23 July 2008 02:23 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Željko, ako sam dobro zapamtio, tvoj oglas je za FB memoriju, a ona ide u Mac Pro mašine, dok u iMacove ide ona manja, SO-DIMM, kao za laptopove. E sad, SO-DIMM 667MHz je užasno jeftina, a mislim da je 800 već osetno skuplja.

Profile

Posted: 23 July 2008 06:42 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Kupi iMac od Maria i završi posao.
Ok, šalu na stranu, svaki noviji iMac će ti završiti posao, što zbog toga jer možeš da instalitaš Win, ali i igre će sasvim pristojno da rade.
Što se tiče memorije, da, u pitanju je ‘obična’ DDR2 800, ne EEC - ova je za Pro.

Profile

Posted: 23 July 2008 08:48 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

Ljudi sta reci nego hvala na brzim odgovorima!!!
Poenta je da na jednoj masini imam sve sto mi treba - za mene i za klince.
RAdo bi kupio masinu od MAria - samo da je malo mladja 😊 😊
Posto cu sad da se lepo ‘otvorim’ za hardver hteo bi da to bude malo dugorocnije resenje - bar za sledecih par godina i IMac koji bi voleo i zeleo da posedujem (2.8ghz, 3-4 gb ram, grafika 256, 24’...) ce odraditi taj posao.

Inace sam u Imac koji imam na poslu (PowerPC G5 na 1,9GHz, ...) ubacio giga rama koja je kostala otprilike kao 3-4 piva u obliznjoj kafanici 😊:):). Toliko o skupim delovima za Mac…

Jos jednom FALA… i javljam se cim se ponovim 😊

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

‹‹ Sifra      HDD i Imac ››