Da li gasite racunare preko noci ili preko vikenda, ili vam stalno rade?
U sustini ja ne gasim vec stavljam u sleep mod preko noci ali se sve brinem nesto jer je ovde sve tako malo i skuceno (iMac je u pitanju) a i malo mi je glupo da pomazem globalno zagrevanje i potrosnju elektricne energije.
Sta vi mislite?
Hm, ja imam zastitu ali mi nesto govori da je nasa struja isuvise losa da bi je neka zastita od 100E sredila. U svakom slucaju koliko znam svaki uredjaj je najpodlozniji kvaru u trenutku ukljucenja a posebno ako tu ima mehanicki pokretnih delova (motor na hardu…).
Jel zna neko mozda da li se negde moze podesavati sta sve da radi u toku sleep moda racunara? Kapiram da je osnovno da mora da radi ploca sa ram-om i slicno ali mogu li se nekako pogasiti USB izlazi.
Ja imam macbook pro, da li je bolje da ide u sleep ili gasenje ( on ima zastitu zato sto mu napajanje ide preko baterije, a ne direktno sa punjaca )...
Da li ima mogucnost da kada ode u sleep neki programi ostanu online (kao msn)?
Ili mozda jos bolje da je uvek online, bez sleep-a, da li se i to preporucuje? Voleo bi da uvek bude online.
Možeš ti i na ‘glupavom Macu’ da ugasiš monitor pa da se tripuješ da spava…
Ma to 😊 ... znamo svi sta je spavanje, potrebno je da ostanu aktivni samo RAM i ploca , a sto ljudi misle da kada ne vide da radi monitor da on je komp u spavanju je druga stvar.
Znaci generalno i ovde vazi da se preporucuje SLEEP.
To shto ne mozesh da ukljuchish vishe uredjaja u stanu od jednom nije kriv EPS ili kako se vec u bgd-u zove, nego bi ti mora da radish instalaciju ponovo… Ti tzv elektirchari koji su to ko zna kad radili su znali o struji manje nego danas dete koje u petom razerdu ima tehnichko, tako da…:silly:
btw, primetih da mi je neki debil drmno avatar…i to na nekom pc forumu a da stvar bude gora, kragujevachkom pc forumu…samo da ga nadjem :evil:
he, to ti je Kragujevac. Elem, kada vec pricamo o KGu, dok sam tamo ziveo imao sam normalniju struju nego ovde. Kada sam ovde poceo da studiram dosao sam u nas stan koji je u zgradi pod zastitom drzave i ne mogu nista da radim. Elektricar mi je promenio instalaciju u stanu ali smo ilegalno izvukli uzemljenje samo za nas a nismo smeli da menjamo dolazni kabl kroz hodnik jer imam baksuze za komsije.
Ako ti je za neku utehu, komp ukljuchujem kad dodjem u kg nedeljom, a gasim petkom kad krecem kuci. istog dana kad stignem kuci, ukljuchujem ga i ne gasim dok ne krenem nazad u kg…dakle radi u proseku 23/7/31/365 :laugh: