Bezicni tastatura i mis i problem… a i memorija.
Posted: 27 July 2008 12:13 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

Pozdrav svima…
Kao ponosni vlasnik Imac resio sam da deci omogucim da se malo igraju na njemu kao i instalirao sam win xp sp2. Sve je proteklo bez i najmanjeg problema sem instalacije misa i tastature.
Naime imam bluetooth tastaturu (aluminijum) i isto takodje mighty mouse bez zice. Njih bluetooth settings vidi, sve kao prijavi da je sve u redu i da je sve instalirano ali nece da rade.
Nesto sam malo gledao po forumima ali nesto je promenjivo, uglavnim se govori da su ljudi sa vistom nesto i uspeli mada i tu ima onih koji nisu nista uradili.
Ima li neko nekakvo iskustvo sa ovim?

Fala…

Inace Imac nece uopste da radi sa memorijom 667? Ja sam probao i nije hteo da se podigne sistem, samo je pistao po tri puta…

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

Posted: 27 July 2008 01:00 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

jesi ubacio Leopardov DVD kad si usao prvi put u taze instalirani XP?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 July 2008 01:01 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Hmm… Čudno.
Onomad kad sam probavao Boot Camp mi je stara (bela) BlueTooth tastatura radila bez dodatnog podešavanja - podešena je samo u OSX-u a Boot Camp je nekom magijom pokupio to podešavanje bez da sam upalio BlueTooth settings.
Ne sećam se da li sam u tom periodu imao i BT miša, ali za tastaturu nema greške (pošto je imam i duže nego iMac :D)

Jedino ‘pametno’ što mogu da kažem je da proveriš u OS X-u da li su sparene kako valja (mada verujem da jesu jer si napisao ovaj post, ali šta znam, možda si ub’o neku USB tastaturu i javio se s prozora :laugh:)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 27 July 2008 09:25 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

?ao:)
Pošto vidim da nisi toliko u Win vodama, da ti pomognem. Pošto instaliraš Win na particiju formatiranu najpre iz BootCamp-a (formatira u FAT32, pa ti kada krene instalacija nanovo formatiraš u NTFS) ubaciš Leopard DVD, pošto je potrebno da napraviš CD sa drajverima za tvoju makinu koji nisu podržani od strane Microsoft-a. Dakle, drajveri se nalaze na DVD-u Leoparda, samo je potrebno pokupiti ih, napraviti samoraspakujuću datoteku, narezati na CD, ubaciti CD, pokrenuti autorun, instalirati drajvere, restartovsti sistem i to je to.
Upozorenje!!!: Kada se instaliraju drajveri Vista će krenuti da radi update i ponuditi da update-je drajvere koji su instalirani sa DVD-a - ovo ne raditi NIKAKO, update je opcioni, ne radi se automatski, tako da nema frke. Dakle, tih par drajvera ne update-vati nikako, pošto kada se odradi neće pravilno raditi.
Eto, to je to, nadam se da sam pomogao, meni sve radi kako treba, a imam wireless mighty mouse-a, dok je tastatura wired, nova, alu.
Pozz

p.s. iMac radi sa DDR2 800, neće sa 667, dok Mini (koji ja imam) radi sa 667, ali i sa 800, samo ako su obe 800, sa 800+667 neće, pišti; naravno, sistem radi na 667 kada se ubode 800

Post edited by: RingeRaja, at: 2008/07/27 09:27

Profile

Posted: 27 July 2008 10:08 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Dakle, drajveri se nalaze na DVD-u Leoparda, samo je potrebno pokupiti ih, napraviti samoraspakujuću datoteku, narezati na CD, ubaciti CD, pokrenuti autorun, instalirati drajvere, restartovsti sistem i to je to.

Kod mene nije moralo rezanje, samo ubaciš DVD od Leoparda i pokreneš setup.exe koji je u rootu diska.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 July 2008 10:14 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-16

@ Andrej
sve sm uradio po PS 😊; ubecio leparda, odradio svo sto treba ali… jok…

@RingeRaja

Instalirao sam Windows XP SP2, sve je proslo bez koske, znaci bootcamp, instalacija win, sa diska Leopard je pokupio sve drajvere, instaliran je bluetooth cak i komp ‘vidi’ i tastaturu i misa i nece da radi. Izgleda da je problem sa drajverima za aluminuim bezicnu tastaturu i mighty mouse. Srecom da sam sacuvao zicne tast i misa da mogu da radim 😊:)

E da jos nesto!!!
Da li mogu da stavim neku klasicnu tastaturu i misa - recimo Logitech ili nesto sl? Neka preporuka? Imao sam na PC Logitech ultra X ali radi na jednom USB, a posto Imac ima samo 3 vise bi voleo bluetooh kombinaciju…

Signature 

Profile

Posted: 27 July 2008 11:41 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-04

Ne znam šta da ti kažem, kod mene je radila Bluetooth i tastatura (alu) i mighty. Trenutno imam wired alu i sve je ok, a mouse je Logitech V450 - laser, sve radi ok. Koristio sam i Logitech neku wireless i sve je radilo ok, samo me je nerviralo što je gubila signal, pa sam je najpre zamenio za Apple wireless, ali kod ove nisam mogao da se naviknem na odsustvo num pad-a, pa sam našao solomonsko rešenje - apple wired + Apple remote, navikao se i zadovoljan sam.
E, da, jedno pitanje. Koji je Leopard? možda bi pomoglo kada bi instalirao iz cuga 10.5.4, dakle, najnoviji, možda onda ne bi bilo problema, iako ne mogu da verujem da Apple ima problema sa podrškom sopstvenog hardvera (pa makar to bilo i na Win-u); jednostavno nikada nisam imao problem te prirode, sve je radilo ok, čak i na Tigru.
Preporučo bih ti žičanu tastaturu i RF mouse laser.
Sigurno nećeš imati problema. Po meni je najbolja kombinacija alu Apple wired + Logitech (bilo koji bolji, meni su bolji od mighty-aj).
Pozz

p.s. što se tiče malog broja USB priključaka rešenje je USB Hub, ali sa napajanjem, sve radi, provereno.
Kod mene su na Mini-ju od četiri USB tri zauzeta sa USB Hard diskovima, a na četvrtom je hub sa 7 priključaka, od čega je na hub-u printer, keyboard, 2xUPS (USB kabl za detekciju); iPod kabl, 1 kabl za punjenje svega i svačega - sve radi kako treba, ko sat (+ na tastaturi je priključen wireless mouse).

Post edited by: RingeRaja, at: 2008/07/27 11:46

Profile

Posted: 27 July 2008 06:56 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja samo da kazem da na svojim iMac-ovima /beli 20’ i novi, crni 24’/ imam 2GB i 4GB DDR2 667 memorije i sve radi ko sat…Znachi radi DDR2 667 memorija na iMac-ovima…

[IMG size=499]http://i61.photobucket.com/albums/h75/srbsrb/Picture2.jpg[/IMG]

Post edited by: madamov, at: 2008/07/27 21:35

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 27 July 2008 09:29 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-16

Ne znam sta da kazem. Sto se tice tastature i misa, nece pa nece… Znaci, sve instalirano, sve kako valja i kako treba ali nece pa nece…
Isto takodje i memorija. Doduse nisam uzeo neku ekstra skupu - Kingston 😊 ali ... pisti li listi…
sutra cu da probam neku drugu pa javljam da li je do nje

I JOS NESTO
da li tastatura i mis neke neapple firme (recimo logitech) moraju da imaju naznaku da rade pod OS X sistemom ili ce sve da rade?

Signature 

Profile

Posted: 27 July 2008 09:46 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-04

Ne znam šta da ti kažem, ali meni periferije rade.
Elem, što se tiče toga da li npr. tastatura mora da bude u bazi OS X-a odmah da kažem - NE MORA. Meni tastatura (običan Logitech) nije bila prepoznata, ali me je OS X zamolio da mu pomognem da je prepozna, tj. da pritisnem neke tastere i sve je prošlo OK.
Kad malo bolje razmislim, ja uopšte nisam imao problema sa periferijom, pa čak ni sa Sagem USB modemom pod Tigrom.
Jedino mogu da ti dam savet, ako te ne mrzi, probaj sve ispočetka, ali clean install OS X, full update, pa preko boot camp-a instalacija XP-a, pa instalacija drajvera, pa full update.
Ako i onda neće, jbga, ja ne znam šta ćeš, neka neko drugi da neki konstruktivan predlog.
Pozz

Profile

Posted: 28 July 2008 08:31 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-16

@RingeRaja

Fala ti. Citao sam malo po stanjskim forumima i tamo naisao na brdo ljudi slicnog problema, a nisam bio lenj pa pozvao drugara - inace vlasnika ovlascene prodavnice zagrizene jabuke ovde u Beogradu 😉 - koji mi je rekao da ni oni u servisu nisu uspeli da nateraju aluminium tastaturu i misa da rade pod Winshitom.
EEEEEE ja sam tu dosao do resenjaaaa 😊
Posto imam dva kompleta tastature i misa - zicnu i bez zicu, ovaj zicni ima deca da mi habaju igrajuci igrice pod windozom dok ce ovo bez zice da bude samo mojeeee. 😊:):) 😛 😛 😛 😛 :whistle: :whistle: :whistle:

Sto se tice full install nije ni to lose samo nesto nemam vremena sad za to, a nocu ne bi to radio - opste je poznato kako rade ventilatori bez fan control - vise lici na uzletanje Gazele nego na Mac 😊:)

Signature 

Profile

‹‹ macbook and HD movies      air express ››