Da li se Apple Cineme puno greju?
Posted: 12 August 2008 10:56 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Greškom uz ACD 20’ dobih adapter za 30’ (150W); pa u toku radad kad sam pipnuo ram svog ACD-a, primetih da je izrazito vruć.

Pročtah na netu da se ACD greje ako je jačna osvetljenja na maximumu, pa sam i to smanjio na nekih 40% i možda se tripujem da osetim razliku sada i juče, a evo sada sam smanjio do kraja jačnu osvetljenja, ali dok se monitor ohladi (a ohlađenog ga nađem ujutro, kad probudim mašinu iz sleep moda); ako je jačna svetlosti u pitanju, će proći sigurno par sati.

Jel se to dešava još nekome sa Cinemama ili je krivac adapter za veći ekran? 😊

Profile

Posted: 13 August 2008 10:32 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Greje se ko radijator i kad je sve standardno! Ne sekiraj mu se 😊
Aluminijumski je i preko kućišta emituje toplotu na okolinu i tako se hladi. Meni je Brightnes na maksimumu i nemam nikakvih problema. Monitor, za razliku od kompjutera, gasim kad god nisam pored njega, a ako ga zaboravim, ugasi se sam za 30 minuta.
Dvadesetica svoju radnu temperaturu postiže za oko 40 minuta. Poslaću ti jedan detaljan pdf o Apple Cinema Display-ima i tamo sve lepo piše, izmedju ostalog i da ne treba da brines 😊 A da je topao - topao je! Ja se zimi dogrevam s njim! 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 13 August 2008 10:42 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Palo mi je na pamet da tako disperzuje toplotu, jer nema nikakvih otvora, ali opet..mogu jaje ispeći (kajganu i to..visoko je da bi bilo… whistle: ) :laugh:

Inače mi je na svim mašinama namešteno da se monitor ugasi posle 2 minuta, osim ako mu ne dam Caffeina 😊

Biće lepo zimi da se dogrevam, ali treba pregurati leto :D

Profile

Posted: 14 August 2008 07:34 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Mario wrote:

da se monitor ugasi posle 2 minuta, osim ako mu ne dam Caffeina 😊

Bolje bi zvučalo da si napisao ‘da se monitor uspava nakon dva minuta, osim ako ne dobije dozu Caffeina’ 😊

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 14 August 2008 11:04 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

nemoj tako brzo da ga gasis. A ako ga kalibrises, nek radi bar jedan sat pre toga da postigne radnu temperaturu. A i kad radis nesto bitno s bojama na fotografijama, nemoj dok je ‘ladan 😉

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 14 August 2008 12:32 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

^Ok, ali LOL, zvuč ko da pričamo o bojleru ili kotlu :D

Profile