Znachi, Microsoft biv erovatno morao da napravi posebnu verziju XP-a samo za Mac-a shto nisam siguran da im je cilj niti bi im se isplatilo…
Mislim da je za XP kasno, najverovatnije da ćemo, ako ikako bude moguće, ‘terati’ Vistu kao dual boot na Intel Macu.
Što se samog dual boota tiče, meni bi radio posao na laptopu. Na primer, ovaj 4D projekat na kojem radim sa jednim Francuzom je isključvo Windows aplikacija koja ima gomilu 4D Windows only pluginova tako da je razvoj na Macu takoreći nemoguć jer ne postoje odgovarajuće Mac verzije tih pluginova pa da bih debagovao jedan metod utrošim pet puta više vremena sklanjajući alerte sa greškama koji nastaju zbog nedostatka odgovarajućih pluginova. U tu svrhu sam morao u Parizu da radim u VirtualPC-u, što je samo po sebi jedno neprijatno iskustvo i veoma sporo, PC laptop ne bih kupio ni u ludilu, tako da bi mi za takve slučajeve više nego dobro došao dual boot na Intel Macu, a možda još bolje brža virutalna mašina, tj. nešto kao nativni VirtualPC.