Dakle, pravim sajt, i izmedju ostalog, zahteva se kontakt forma, name, mail, i josh po neshto (oko 19 polja) i to da stize na odredjeni mail. Provalio sam da to ima dosta veze sa hostigom, tj nachunu rada. Zanima me da li postoji program kome zadajem sve parametre koji meni trebaju da mi generishe html code ili contact.php sa onim sendmail.php fajlom. Nashao sam neki sajt koji to radi, ali nije to to. Poshto nisam bash neshto vichan za html a tek za php, dobro bi mi koristio neki program koji to moze, dakle da generishe taj html code. Da li uopste postoji tako neshto, i koji je najlakshi nachin da se ovako neshto napravi a da nije pisanje klaichnog koda?
Najjednostavnije ti je naći već gotov PHP skript koji ima predefinisana polja i koji radi baš to…contact form, a ti po istom šablonu dodaš još koliko hoćeš polja.
Ja imao jedan skript spreman za svoj sajt, ali m mi je kući, em nemam pojma gde mi je na kompu :D
A nešto ne verujem da postoji program koji to radi.
Skoro da ne mogu da verujem da ne postoji tako neshto….Nashao sam par sajtova koji su super odradili posao… i u par poteza su mi generisali html kod, dakle bez php-a koji sam generisao u <body> delu moje stranice, i radi sve, mislim, ostavio na server, i stigao mi mail sa tim podacima.
Doduše, svojevremeno sam je imao, ali se ne sećam šta joj se desilo. Mislim da sam je isključo zbog ogromne količne spama koja je stizala prko tog skripta 😊 To je bitna stvar kod izbora takvih stvari..odabrati nešto što nije bušno ko švajcarski sir, jer je kod vrlo jednostavan 😊
Ako hoces mogu ti dati svoj kontak.php formu koju sam svojevremeno pravio jer sam bio popizdio od kojekakvih php formulara koji nisu radili.
Samo on ima 4 polja.
Instalacija je jednostavna samo upises email adresu i to je to stim da kada dobijes mail dobijes i IP adresu od onoga koji ti salje mail.
A sto se tice spama, nema ga, nije busan ili nesto slicno, tako da jedini spam moze biti ako neko dodje pa ti krene bzvz slati poruke al u tom slucaju imas IP adresu.
evo adrese sajta, ali dozvoljava samo 5 formi za dz, (pa posle moram da napravim drugi nalog :D)
u svakom sluchaju radi, dobra je fora napraviti sve preko rapidweavera, i kad se eksportuje sajt iz njega u foldere, dobija se contact.php sa sve onim mailer.php fajlom koji sam upravo probao na sezamhostigu i savrsheno radi ono sto meni treba 😊
moze se iz toga uzeti sors kod contact.php strane i ubaciti <form> deo strane dw-a, kao i onaj mailer.php i da radi sve bez muke :D