ARIAL NARROW PROBLEM!!! POMAGAJTE
Posted: 15 September 2008 01:24 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2008-06-02

Kao prvo, veliki pozdrav Mac familiji!! Sve nas je vise i to je dobro 😊.
Imam jedan veliki, za mene neresivi problem oko fonta Arial Narrow.
Posto smo moja zena i ja volonteri za predstojecu Univerzijadu 2009 i pisemo dosta teksta vezano za UB2009, imamo problem naravno sa Microsoft Word-om!
Naime serbian letters čć itd.. automatski menja u Times New Roman.
Kada oznacim tekst i desnim klikom odem na Font, u samom meniju fonta imam preview i tamo se lepo vidi kako je promenio izgled u Arial Narrow, medjutim kada kazem OK, nista se ne desava. I dalje stoji Times New Roman. Inace arial Narrow lepo radi u Pages-u i CS3 itd..samo naravno u wordu zaj…!!!  Ima li neko resenje?Nisam uspeo da ‘izguglam nista’ do sada. Hvala unapred.

Profile

Posted: 15 September 2008 01:52 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Jesi li isključo onu opciju u preferencama Worda koja sinhronzuje keyboard layout sa fontom odabranog dela teksta?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 September 2008 02:06 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-06-02

madamov wrote:

Jesi li isključo onu opciju u preferencama Worda koja sinhronzuje keyboard layout sa fontom odabranog dela teksta?

ako je to opcija u Preferences/ Edit pa uncheck box Match font with keyboard, onda jesam.
Inace nisam napomenuo, svi arial narrow fontovi rade osim naravno onog koji nama treba regular. znaci i bold i italic i bold italic…. uzas

Profile

Posted: 15 September 2008 03:35 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-06-02

samo da javim da sam resio problem. Otisao sam u Font book.(Windows Office Compatible) i tamo video da ima duplicate fontova arial narrow regular.Zatim sam pokusao da opcijom enable desable resim problem, medjutim nije pomoglo. Zatim sam uradio sledece:
-desni klik na font koji ima oznaku .ttf pa Validate font pa remove.
-zatim Open Trash i iz Trasha ga opet prevukao u Font Book na isto mesto.
medjutim sada se taj font pojavio naravno i u ‘user fonts’, ali isto tako pojavio se i u Windows Office Compatible fonts na istom mestu gde je i bio.
-Zatim sam disable-ovo regular font (koji ima path Library/Fonts/Micorosft…)
-otvorio Word ( koji je morao sve ovo vreme da bude quit) i gle cuda, radi!!
Iskreno nemam pojma kako je proradilo i verovatno je bilo i kracih metoda.
samo meni je ovo resilo problem.
proverio sam da li sada radi u drugim aplikacijama kao sto je Pages ili CS3 itd… i radi sve noramalno.

Pozdrav, svima
( 3 i po sata mucenja, uuuuzas)

Profile

Posted: 15 September 2008 04:33 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Treba biti pažljiv sa fontovima, oni mogu da naprave probleme koji se najteže dijagnostikuju.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

‹‹ Bluephone Elite      Problem sa Stuffit-om ››