Vidim da se kod nas NVIDIA GeForce 8800 GT Graphics Upgrade Kit for Mac Pro prodaje za 22.000. U USA je to manje, ali opet košta znatno više od same kartice. Ugradnja je besplatna.
Koja je razlika između kartica osim skinutih labela 😊
Gainward 8800GTS i Apple NVIDIA 8800GT i
Da li se razlikuje BIOS samih kartica? Da li ih je moguće flashovati?
Istražujem po netu, ali koliko vidim, Ameri samo pričaju o kupovini od Applea.
Btw, ako nije kasno, ATI 3870 bi trebao da se pojavi svaki dan. Cena je sako slichna ceni PC kartica i po svemu sudeci drajveri za Mac su bolje odradjeni tako da ce biti no-brainer kupovina.
Otkrih da za drugu i treću generaciju Pro mašina može 8800GT PC kartica, samo je treba flešovati BIOS-om za Macove, dok je za prvu generaciju treba posebna kartica, naknadno napravljena u dilu Applea i nVidie, tako da ništa od 8800GT, ali mi sutra stiže ATI X1900XT, koji je opet mnogo bolji od nVidie 7300GT, pa čak i od 8800GT u radu sa Core Imageom, koji mi je posebno važan zbog rada sa Apertureom i samim sistemom 😊
Btw, ako nije kasno, ATI 3870 bi trebao da se pojavi svaki dan. Cena je sako slichna ceni PC kartica i po svemu sudeci drajveri za Mac su bolje odradjeni tako da ce biti no-brainer kupovina.
Opet je pitanje da li će posle flešovanja raditi samo na novim Macovima ili će moći i na prvoj generaciji Proa. Pošto je ATI, trebalo bi da radi na svim, ali nikad ne znaš šta se moglo promeniti 😊
X1900XT sa Accelero X2 hladnjakom mi je sigurnija i proverena kupovina, za manje para 😊
Može HD 3870 i na prve Pro mašine 😊
Međutim, čtajući review na xlr8yourmac, vidim da nije neka drastična razlika između X1900XT i ove HD. Za godinu dana, kad joj cena padne, ko zna, možda je uzmem, mada sumnjam 😊
Ma ok je to. Samo kazhem da mozhesh za iste pare da dobijesh kartu koja je em brzha, em ne zahteva hakeraj. Ovde su pristojne PC ATI 3870 karte iste cene kao i ova koja se nudi za Mac.
Ma ovu sam dobio pojeftino, nije nova 😊
Ostaje da joj sredim BIOS i napravim kabl za napajanje, jer Macove grafičke traže 6-pinski PCI-e kabl na oba kraja, a kod PC modela se kabl za napajanje završava 4-pinskim molex konektorom 😊