1 2 > 
1 of 2
Kliktanje X1900XT
Posted: 09 October 2008 04:07 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Dobij juče Appleov PCI kabl za napajanje kartice i posle peripetija sa DOS-om, zbog programa za flešovanje ROM-a grafičke, osposobih X1900XT da radi na mom Macu.

Ono što mi je odmah privuklo pažnju je bio tihi kliktavi zvuk koji se javljao kada pomeram miša. Bilo da skrolujem bilo da ga samo mrdam, bilo da ne radim ništa njime, ali da se na ekranu vrti neki progress bar…uvek bi se čuo tih, ali čujan klktav zvuk..kao neka čegrtuša, kao kad klinci stave komadić plastike u žice na biciklu 😊 Mnogo tiše, naravno 😊 Ali iritira.

Mislio sam da nije kuler na kartici, jer na njoj nije stock kuler, vec Accelero X2, ali onda videh da ima veze sa samom intereakcijom sa mišem i/ili grafičkim elementima. Sama kartica je inače skoro pa nečujna.

Pretpostavljam da ima veze sa ‘drajverima’.

Ima li neko neko, makar i zaobilazno, rešenje…ideju, predlog..pošto kontam da će mi taj zvuk ići na živce 😊

Profile

Posted: 09 October 2008 09:23 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

jao bre, Mario :(  neće slonče u lonče!

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 09 October 2008 09:33 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

LOL, ma ne bre, X1900XT se mogla uzeti kao BTO u Pro Mašinama 😊

Evo na ovoj slici vidiš sve tri dosadašnje Pro generacije i kartice koje dolaze ili su dolazile kao neka od opcija.

Treba mi neko ko ima istu grafičku u mašini..ustvari..ne znam ni ja šta mi treba :D

Profile

Posted: 10 October 2008 09:46 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Imao sam isti problem na starom PC-u sukob miša i grafičke. Rešen je tako što sam grafičku izvadio i ubo u drugi slot na ploč. Ne znam da li možeš to uraditi na svom Mac-u ali ako imaš mogućnost pokušaj ili pokušaj promeniti com port za miša ako tako nešto postoji na Mac-u.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 10 October 2008 10:06 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Nije mi palo na pamet da se poigram sa mišem, ali mislim da to ne bi vodilp nikud. Verujem da je USB, USB.

A grafičku moram baš u ovaj prvi slot, jedino je on predviđen za kartice koje zauzimaju prostorno 2 slota, a X1900XT je takva. Verovatno zato što samo na tom prvom slotu kartica može da radi punom brzinom (16x).

Profile

Posted: 10 October 2008 10:12 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

pa probaj ako covek kaze, ne kosta puno…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 10 October 2008 10:21 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Da, da, svakako ću probati da ubodem drugog miša. Net me zeza, pa ne stigoh da dopunim odgovor 😊

Trenutno je na njemu bežični MX Revolution i moguće da njegov risiver pravi problem.

Profile

Posted: 10 October 2008 10:54 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

ako ti je uteha ja sam na PC-u imao slichan problem. kada pojacham zvuchnike prikachene na PC iz zvuchnika je pri pomeranju misha dolazilo neko zujanje. to mozda i nema nikakve verzije sa grafichkom karticom ali simptomi su nam manje vishe isti. jedino shto nikada nisam ustanovio u chemu je bio problem ali sam se navikao na prokleto zujanje i ne gashenje iTunes-a :D

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 10 October 2008 08:47 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Ne verujem da je to zbog bežičnog miša.

Imam tri PC-ja u kući (jedan je moj stari PC laptop na kome je Linux, jedan je sestrin PC na kome su Win i Linux, a jedan je stari desktop PC koji je koristila sestra pre nego što je kupila nov PC i na tom starom PC-ju je Win) i na sva tri se čuje sličan zvuk pri pomeranju miša, a ni jedan od tih PC-ja nema bežični miš.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 11 October 2008 01:40 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

A lijepo sam ti rekao da uzmeš vidiju, Mario… :p

Probaj da utakneš običnog, kablovskog miša, restartuj mašinu, pa vidi šta se dešava… Utakni risiver od miša u drugi port… Da te ne kolje napajanje zbog kartice?

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 11 October 2008 02:15 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Nisam imao ROM za nVidiju 😊

Mada, mogu probati drugi džek za napajanje, imam 2.

A probaću u nedelju, kad se vratim kući, da stavim običnog miša. Mei je ovo prvi put bio da postoji takva interferencija..i ne prihvatam da je to normalno! 😊

Profile

Posted: 11 October 2008 10:22 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

To svakako nje normalno stanje, čak ni za PC a pogotovo za Mac. Negde sigurno imaš sukob samo ga treba locirati i eliminisati, a velika verovatnoća je da je hardwer mada možda zeza i upravljački program ako si ga instalirao.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 11 October 2008 06:07 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Moguće da je neki od drajvera, ali to OS X sam odradi, ja sam mu samo flešovao ROM i čm kartica daje sliku, znač da je sve ok sa te strane 😊

Profile

Posted: 13 October 2008 01:27 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Mario, pade mi sad nešto na pamet, a nije cigla ili klavir… 😛

Procunjaj malo po insanelymac-u i potraži drajvere za ATI kartice za hackintosh. Oni bi trebalo da ti omoguće rad PC verzije kartice… Probaj… Džabe su, a možda ti riješe problem…

Imaš i drajvere sa ‘Vidiju, ali ti ne uze istu… 😉

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 13 October 2008 02:34 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Probah sinoć drugog miša, međutim, dok sam iskopčao aktuelnog, pade mi na pamet da proverim nešto drugo, da skrolejem tastaturom i opet se čulo kliktanje, tako da definitivno nije problem do miša :D

A, hvala, probaću da nađem drajver. Palo mi je to na pamet, samo sam hteo da mi to neko drugi kaže :D

Profile

Posted: 07 November 2008 12:41 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Stavio sam ATI Radeon X1900 XT Firmware Update, pa se ponadah da će moj problem sa kliktanjem prestati, ali je i dalje tu. Navikao sam se, ali bih voleo da ga ukinem skroz 😊

Profile

1 2 > 
1 of 2