Aj i ja da napišem nešto 😊
Novi dizajn me je stvarno oduševio 😊
Jako mi se dopada taj iMac-look, a naročito me je oduševilo to što je kućište ‘izrezbareno’ iz bloka aluminijuma 😊
Pogledajte ovo: http://www.youtube.com/watch?v=EQGw-CMVx1s
Mnogo je cool B)
rusic wrote:
Glossy display kao jedina opcija?
Sasvim je logično da ima samo glossy display opcija, obzirom da je staklo preko ekrana, a ne samo neka plastična folija.
Ekrani koji nemaju staklo mogu da budu matirani jer je plastična folija mnogo tanja od stakla, tako da je matirana površina dosta bliže LCD panelu i zato se ne gubi previše na oštrini slike kad je površina folije matirana.
Staklo je dosta deblje od plastične folije, tako da ako bi površina stakla na ekranu bila matirana, onda bi slika na ekranu izgledala kao da je van fokusa jer bi ta matirana površina bila udaljenija od LCD panela.
Ako neko ne veruje da bi se izgubilo dosta na oštrini slike kad bi površina stakla bila matirana, nek stavi neki časopis ispod parčeta matiranog stakla, tako da matirana površina stakla bude okrenuta prema njemu, a glossy površina prema papiru, pa nek pogleda koliko se gubi na fokusu.
rusic wrote:
Na MacBook-u samo skuplji model ima ‘osvetljenu’ tastaturu
A je l’ znaš da na MacBooku prethodne generacije (beli i crni MacBook) tastatura nije svetlela?
Ako znaš, zašto onda kao neku manu navodiš to što nemaju svi MacBookovi tastature koje svetle u mraku?
rusic wrote:
jbg… zashto bi utakao svoj veliki skupi monitor direktno u komp kao shto si do sada radio….
To što kažeš je isto ko kad bi neko ko na računaru ima samo VGA port rekao da su monitori koji imaju samo DVI port glupi jer treba adapter da se priključe na VGA port.
A i na Appleovom sajtu možeš da vidiš da su ti novi monitori pravljeni za nove MacBookove, a ne za starije desktop računare.
rusic wrote:
bolje da kupish ovo glomazno $r@nje za 100 monetarnih jedinica…
jeeeeee
Mini DisplayPort to DVI Adapter je 29 dolara.
Mini DisplayPort to VGA Adapter je takođe 29 dolara.
A taj od 99 dolara je Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter.
Ko ima neki Apple Cinema Display od 30 inča, pa mu treba baš Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter, za njega verovatno 99 dolara i nisu neke pare.
Pa nije kao da svi imaju kući Apple Cinema Display od 30 inča, pa da im baš treba Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter.
Andrej wrote:
ajd i dizajneri da se oglase…: nova linija Appleovih proizvoda izgleda savršeno!
A za FW… pa žao i meni, al verovatno su kukali ljudi i kad su flopi izbacili…
Što se tiče novih standarda i maltene uslovljavanja da bi se kupilo sve ovo - ja podržavam. Nek budu malo i oni džukci. Treba još mnogo da se trude da stignu ove iz suprotnog tabora. A i lepa je čnjenica da ako hoćeš novi displej da moraš da kupiš novi MacBook! Što bi neki tamo pisijevac sa nekim usranim lapom kačo svoje sranje na ovakav monitor? To bi bilo kao kad biste mogli da stavite prednju masku Audija i na stojadina!? Čemu? Nije tako zamišljeno i kraj.
Slažem se u potpunosti.
Mario wrote:
A po kojoj to logici molim te ima veze monitor sa laptopom
Pa na Appleovom sajtu lepo piše ‘The first display made precisely for a MacBook’.
Mario wrote:
Kad se disketa izbacila, izbacila se. Nije bio Pro model ostavljen sa njom
Šta je to izbačeno sa MacBooka, a ostavljeno je na Pro modelu?
Kolko ja vidim, izbačen je FireWire 400 port i sa MB i sa MBP.
A FireWire 800 port koji ima MBP ni ranije nije bio prisutan na MacBook.
Ni meni se ne sviđa što nisu i na MB stavili FireWire 800 port, al’ mnogim prosečnim korisnicima računara (pogotovo onima koji dolaze iz sveta PC-ja) FireWire 800 nije baš neophodan.
A za FireWire 400 mislim da je bilo vreme da ode u penziju i da ga zameni FireWire 800.
Mario wrote:
Normalno je da ja hoću i da mogu da stavim svoj laptop na bilo koji monitor. Ok, kupićeš za kuću novu Cinemu, odeš u kancelariju, zakačš novi MB na šipak.
Pa postoje adapteri ako neko hoće da zakač MBP na neki stari monitor koji nema DisplayPort.
A i biće sve više monitora koji imaju DisplayPort.
Pogledaj ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Supporters
Kao što možeš da pročtaš tu, nije Apple jedini koji podržava DisplayPort.
Ako će u budućnosti monitori da koriste DisplayPort, onda je svakako dobro što su se odlučli da stave MiniDisplay port na MB i MBP.
Valjda je bitnija kompatibilnost sa novim monitorima, nego povezivanje starih monitora na laptop bez adaptera.
Mario wrote:
Na kraju krajeva, nije li se mogao MB uz odgovarajući adapter zakačti na manje Cineme
Pa mogu i Cineme preko odgovarajućeg adaptera da se priključe na Mini DisplayPort.
Mario wrote:
E sad neće moći, jer adapter ne dolazi.
Al’ može da se kupi Mini DisplayPort to DVI Adapter ako neko hoće da priključ monitor koji ima samo DVI port.
SERBIAN wrote:
FW је нешто друго, боље једно 3000 пута од USB-а, ал не вреди кад ови писијаши свичери имају све екстерно на USB-у - и камере и скенере и све остало, и кад не знају чему служи FW…
Pa verovatno zbog toga što mnogi Switcheri ne koriste FireWire, od novih MacBookova samo MBP ima FireWire 800 port.
SERBIAN wrote:
Иначе на MBP су оставили један FW 800 порт који није исти као добри стари FW 400
Al’ FW 800 je bolji 😊
A FW 800 je i backwards compatible, tako da uz odgovarajući gajtan može i neki uređaj koji ima samo FireWire 400 port da se priključ na FireWire 800 port.