Andrej wrote:
pa dobro, nisi mu valjda preporučo server za tu mašinu? :laugh:
Znao sam da ćeš to da me pitaš :laugh:
Nisam mu preporučo server za tu mašinu, nego sam to pomenuo pošto si napisao da ne postoji ni jedan OS X stariji od devetke 😊
madamov wrote:
Taj server nije Mac OS X, samo su ga tako krstili, to je tzv. Rhapsody server, bilo im glupo da bace kada su ga već razvili, a pre toga su rešili da promene taktiku implementiranja NeXTStepa u novi OS za Macintosh. Kad smo već kod Wikipedije pogledaj http://en.wikipedia.org/wiki/Rhapsody_(operating_system)
Znam šta je Rhapsody, ne treba mi link 😊
Znam da postoje neke razlike između Rhapsodyja i OS X-a koji je kasnije izašao, ali mislim da bi i Rhapsody trebalo računati u OS X familiju.
Evo par citata iz tog članka za koji si postavio link:
Its code base was forked into Darwin, the open source underpinnings of Mac OS X.
Much of the initial work on Rhapsody eventually made it into Mac OS X. Apple’s QuickTime and Java implementations were all part of the transition towards the future Mac OS X along with the integration of the classic Mac OS API with the modern OS X, known as Carbon.
Ako je Rhapsody bio kao neka tranzicija između classic Mac OS sistema i OS X-a i ako je OS X sličniji Rhapsodyju nego classic Mac OS sistemima, onda mislim da i taj ‘Mac OS X Server 1.0’ treba da se ubraja u OS X familiju.
Post edited by: indijanac, at: 2008/10/17 01:01