Andrej wrote:
Ekran na alu iMacu od 20’ nije za grafičku primenu, pogotovo ne profesionalnu, ali je daleko od musavog! Štaviše, jako lepu sliku ima. Uzimaj i ne sekiraj se.
Ja sa imao dve opcije: da dokupim Apple Cinema Display 20’ DVI uz MacBook black koji imam ili da kupim novi iMac 20’ 2,66GHz. Pre kupovine proveo sam skoro 2 sata u Apple centru poredeći iMac 20’ i Apple Cinema Display 20’ prikačen u miror modu na iMac.
Ne bavim se grafičkim dizajnom i fotografijom ali meni se čni da iMac ima bolju sliku! Slika je svetlija, kontrasnija , doduše boje su za nijansu bleđe nego na Cinemi. E sad, Cinema je tako lepo i skladno dizajnirana da ostaješ bez daha pred njenom lepotom. Ipak, ja dlučh da kupim iMac 20’ i čni mi se da nisam pogrešio. Računar je perfektan, sve radi sjajno, ne greje se uopšte! Osvetljaj ekrana držim na 25% inače bole oč. Čak mi se čni da su 2GB RAM-a dovoljna za prosečnog korisnika tako da još uvek oklevam sa zamenom memorije jer mi sve radi skladno i brzo. Čak i VMWare Fusion sa XP-om.
Kao rezime, mislim da je Andrej rekao suštinu: kupuj iMac 20’ i ne sekiraj se 😊
PS: iMac 24’ je za moj ukus (i moje potrebe) jednostavno preveliki. On je kao zamrzivač sandučar od 310 litara. Siguran sam da je to sjajna mašina, ali zaista je ogroman!