macbook ventilator
Posted: 22 December 2008 11:58 PM
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Od jednom je samo pocheo da zuji ko osica…dakle, nema vishe onog zvuka vazduha, vec je tu i nesto vishe, ko propale pc grafichke kartice sto se chuju, mislim, ventilatori na njima… Da li neko ima iskustva sa ovim kako da reshim, instalirao sam neki Fan Control, kako bi povecao broj obrta i ‘produvao’ otvore, ali nista. Nisam imao problema ni na jednom Apple-u do sad sa ventilatorima, a svi su, sem ovog bili polovni. Da li se mozda nekom desilo nesto slichno sa MacBook-om, i da li postoji mogucnost da se ochisti ventilator, jer je verovatno prashina u onim ‘rebrima’ kroz koja prolazi vazduh..???

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 December 2008 01:47 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Evo ako hocesh da dodjesh do njega da vidish shta je…Ako ti treba ceo service manual javi mi na sserbian [at] gmail.com

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 23 December 2008 12:15 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Hvala tosho, imam vec ceo manual, ali koliko vidim , ovaj se ne otvara…mislim na kuler, morace da se zameni… :(

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 December 2008 02:09 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

E jebem li ga, ako ne radi uopshte onda mora da ga menjash…Kad dodjesh do njega probaj da ga istresehs malo, mozda je neshto upalo pa changrlja…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 23 December 2008 08:51 PM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ma radi on, ali kazem chuje se ko vodenica… E sad, najgore je to sto sam ja instalirao neki fan control, zbog kog nece broj obrtaja da padne ispod 3500 :S a kako chitam, ne deinstalira se samo brisanjem pref pan-a…Instalirao sam ga zato da bi mu nagurao brzinu da ‘produva’ malo rebra… :/
Ne otvara mi se josh, ali cu najverovatnije za vikend ukrstiti prste samo pastu da kupim 😊; hvala tosho

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 December 2008 10:41 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Nesto je ili upalo u njega ili puklo, jer cooleri u notebookovima (barem appleovim) imaju maglev vesanje, sto ce reci nemaju lezajeve nego vise u vazduku…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 24 December 2008 12:08 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

cika_kosta wrote:

E sad, najgore je to sto sam ja instalirao neki fan control, zbog kog nece broj obrtaja da padne ispod 3500 :S

Ako je to smc fan control, ne verujem da ti on drži visoke obrtaje, ja ga koristim duuuugoo i radi ko car

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

Posted: 24 December 2008 12:20 PM   [ # 7 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ma nije smcfancontrol nego se zove extended fan control for macbook and macbookpro, kao ima neka silna podeshavanja (mislim, u odnosu na smcfancontrol) i dosta teze se deinstalira, a sto se tiche obrtaja, imam na kompu lea i tigera, i kad pokrenem tigera, obrtaji rade u proseku 2400 (kad se startuje oko 1200, i dok odgedam film posle pola sata dodju na mozda 2500 i tu stanu); a sto e lea tiche, kad startujem sistem, rade jedno 5min na 1800, i onda odu na oko 3000 i bez obzira sta radim, nece da se vrate. Mislim, evo sad, procesor radi u proseku 5% temperatura je 57/58 a ventilator na 3000 ne silazi… Mislim, mozda je radilo i pre na leu tako, samo sto ja nisam obracao paznju 😊
Inache, ventilator vishe ne ‘drchi’ od kako sam okrenuo komp naopachke, i vratio, naravno, iskljuchenog 😊 .
Sad je kao i pre, sve do 3800 se i ne primeti da radi (u tishini) 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 24 December 2008 09:26 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

reko` ti ja…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 December 2008 06:42 PM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Nije mi dao djavo mira, otvorio sam macbook (prostije se otvara od ppc notebook-ova duplo 😊 ) i moram vam priznati da me je razocharao malo. Otvor za hladjenje ispod ekrana je krajnje nemarno napravljen, jer su rupe prilichno velike, pa je samim tim i pored ventilatora bilo dooosta prashine. U svakom sluchaju, to je nezno izduvano, nisam skidao ventilator, vishe se ne chuje, chist je i oran za rad 😊

Eto, ako nekom treba savet, nek se javne 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile