Sim.a wrote:
Zašto nisi tražio da ti lepo vrate pare i otišao kod drugog.
Naravno zavisi šta je pisalo na predračunu ali ako ne poštuju lova nazad i zbogom.
Nisam otišao kod drugih zato što kod drugih postoji razlika u cijeni od ni manje ni više nego cca 26000 ± koja stotina gore/dolje. Mašina je kod njih 165990, a kod ostalih cca 192000 dinara. Sve ovo zajedno mi ne predstavlja nimalo malu cifru, niti bi mi se bilo lako oprostiti od iste u svakom slučaju.
madamov wrote:
Još kad ne bi njen gazda ujedno bio i barem vlasnik jedne trećine Galerije 12 ...
Za to ne znam, ali da li je to uopšte bitno? Mislim da se ovdje radi o poslu i preofesinalnosti nekoj, ali to je ovdje izgleda nedostižno…
madamov wrote:
Moguće je, dešavalo se i ranije i nije ti dala dobar odgovor. Ako te Jan ili neko od njegovih nije upozorio na to, onda je njihova greška, ali da si otišao na http://store.apple.co.yu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=iMac ili čak na hrvatski http://store.apple.hr/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=iMac video bi da ih nema u standardnoj ponudi i bilo bi ti jasno da to baš ne treba naručvati. Rj. ako ga naručš, može da bude problem sa isporukom i da to ne zavisi mnog od Jana, pa čak ni od Ljubice (ne znam ko je Ljilja, verovatno je Ljubica otišla na porodiljsko).
Naravno da mi nije dala dobar odgovor. Odgovor koji mi je dala ne smije da se upotrebi nikad. Što se isporuke tiče, na predračunu je stajalo do 10 dana od uplate 100% avansa. Onda smo u razgovoru prešli na 3-4 tjedna, a poslije isteka svega toga, došli smo do perioda od 40 dana za isporuku. I stalno je tu neki izgovor da oni nemaju veze sa ostatkom Evrope kao da smo mi na Marsu, dok je ostatak Evrope na Zemlji. Sramota…
Bio sam i na apple.co.yu i na apple.hr i vidio da taj konkretan model 3.06/8800GS nemaju u ponudi i slažem se donekle sa tvojom opaskom. Ali mi nikako ne ide u glavu izjava zaposlenih u Galeriji 12 da oni poruče robu, ali dok je ne istovare iz kamiona - oni pojma nemaju šta im je stiglo??? WTF?!?!?!
Pa da li to može da bude, ajde neka neko kaže ko je u ovim našim vodama sa nabavkom bilo kakve robe… Meni to izgleda nemoguće, jer kako onda plaćaju carinu - plate za sve što su naručli, pa onda tamo otvaraju kutije, pa im carina vraća lovu za ono što nije stiglo? Čisto sumnjam… Ovo je klasičan bezobrazluk, nemar i neodgovornost preko svake granice…
I još preko svega, oni ne mogu da vide stanje magacina u Budimpešti, a BTO mašina se pravi specijalno za mene - izgleda da oni zaustavljaju proizvodne linije tada i prave samo moju mašinu. Još uvijek ne mogu da se smirim na sve ovo…
Ipak, dotična Ljilja mi je dala jedini pošten odgovor glede isporuke BTO mašina - 30 do 45 dana… I oni tu ne mogu ništa da promijene.
Ipak, ostaje gorak ukus u ustima i ne mogu da vjerujem da za čtavu Evropu (uključujući i ovo naše varvarsko područje) centralni magacin u Holandiji nema nijednu 3.06/8800GS mašinu, već da se ista mora posebno za mene praviti na proizvodnim linijama, a uredno se u čtavoj Evropi prodaje sa rokom isporuke od 1 do 3 radna dana…