Hi,
ja od skora imam mac-a, pa posto sam po struci programer vrlo brzo sam resio da krenem da pravim neke programcice na OS X. Posle mesec dana maltretiranja sa obj-C konacno sam pohvatao konce i shatio manje vise kako radi. Posto u Windows uglavnom programiram u C++ u Delphiju bilo mi je malo tesko da se naviknem na svu tu novu logiku. Medjutim, kao sto rekoh, konacno sam uspeo da savladam osnove, shatio kako key-value coding radi, a i malo sam se igrao sa core data.
Sad, dok sam sve to ucio nisam mnogo paznje obracao na Interface Builder i njegove komponente. Medjutim, kad sam konacno resio da napravim malo ozbiljniju aplikaciju, ta nekolicina komponenti u Interface Builderu mi deluje skuceno. Kao sto rekoh, radim u Delphiju vec duze vreme, i u njemu postoji bar 2 miliona vizuelnih komponenti i duplo vise run-time komponenti, sto komercijalnih sto free. Pretpostavljao sam da za Interface Builder takodje postoje dodatne komponente koje mogu da se inastaliraju, ali ubih se trazeci po netu i nasao sam jedva 2 plugina koja malo prosiruju tu paletu u doticnom alatu.
Nekako mi izgleda neverovatno da ne postoje komponente za njega. Neke koje se vidjaju u skoro svakom programu na OS X jednostavno ne postoje u paleti. Da li ja ne znam gde da trazim, ili ce svaka aplikacija koju napravim biti ogranicena sa dugmetom, tabelom i text poljem?
Voleo bih ako bi neko mogao da mi pojasni u cemu je kvaka.
Hvala,
Daniel