Sigurno neko od vas zna! Da li je moguće da dam parice nekom ko pali za US, a da mi on kupi Mac (i pazi sad) sa mojim imenom na garanciji?
I da, ja sam ovde nov, još uvek samo razgledam teme i sve to… Pozz svima!!!
Kupiti ti verovatno može, ako ga $timuli$e$ dovoljno, ali to sa garancijom ti baš nešto i ne vredi 😊
Mislim da je ime nebitno, važan je račun i popunjen garantni list, kao i to da ako tažiš da ti se uređaj servisira npr. u Srbiji, da priložiš carinsku deklaraciju i potvrdu o plaćenom porezu..što ti upravo hoćeš da izbegneš..tako da.. 😊
Mozda bi mogao da izbegne placanje poreza i ostalih gluposto ako ga carinici ne budu peglali, sto znaci da ce za relativno male pare uzeti komp…narvno ako se radi o nekom book-u ili cak mac miniju, sve ostalo je cista sreca da ne vide 😊
Ne, ne, može on sigurno da izbegne plaćanje poreza, u tome i jeste poenta pitanja, ali ja komentarišem ono za garanciju..izbegne li carinu i porez, može da se pozdravi i sa garancijom 😊
na garanciji ne mora da bude tvoje ime. ti mozesh da budesh treci vlasnik tog mac-a ali ako garancija josh vazi i imash papire imash i pravo na servis.
nije nagadjanje vec je kolega dobio iz UK Macbook Pro (nov) i samo mu je mail-om poslana garancija koju je on odshtampao i odneo u GlobeNet kada mu je crkla baterija (upala mu neka felerichna). dobio je novu bez problema (ako 4 meseca chekanja nisu problem :D).
Eee, tako i treba da bude, jer je garancija worldwide, međutim, ne znam otkud mi da su insistirali na toj prič sa računima. Moguće je da sam pomešao sa foto-opremom. U Nikon servisu traže i dokaz da je nešto uvezeno legalno, ako već kod njih nije kupljeno.
nisam sto posto siguran da nije imao rachun ali ako ga je imao to je verovatno bio rachun u nekoj skeniranoj formi.
lagika stvari ide ovako:
kupish meka i dobijesh garanciju.
na garanciji pishe datum kupovine & serijski broj tvog meka.
odnesesh u galeriju/globenet i ako ne prime ti uzmesh lepo da lomish noge.
ako ni to ne pomogne organizovacemo neko upadanje kroz ventilaciju u brus vilis stilu, onako svi kolektivno.