Pozdrav,
Dosta dugo pratim ovaj forum, kao posmatrac. Sada je doslo vreme da se aktivno ukljucim.
Kupio sam pre 8 dana iMAC 24’ 2.8GHz. Odmah sam zamenio HDD - stavio 500GB i 4GB RAM.
Zanima me da li je neko imao ovakav problem i ako jeste da li ga je i kako resio ?
Nakon nekoliko dana se pojavila cudna vibracija i zvuk koji bih opisao bas kao neki vibro zvuk. Vibracije se osete po celom kucistu, a prenose se i na radni sto - osetim ih na tastaturi. Cini se kao da vibrira HDD ili onaj treci vent koji je pozadi…
Takodje se pojavio i sum vazduha na ventilacionom otvoru sa zadnje strane pri vrhu ekrana. Nije neka preterana buka, ali s obzirom da radim nocu i da mi je stan maximalno zvucno izolovan, prilicno smeta. Jos kad je uparen sa onim vibriranjem…
Druga stvar koju sam primetio je da ventilatori uopste ne ubrzavaju bez obzira do koje temperature stizu CPU, HDD ili bilo koja druga komponenta.
Reset SMC nije dao nikakve rezultate.
Racunar nosim u servis u ponedeljak da ga pregledaju i otklone ove 3 stvari (vibracija, sum vazduha i stucked ventove).
poz
M.
Post edited by: mipko, at: 2009/03/12 12:10
Post edited by: mipko, at: 2009/03/12 13:45