Pozdrav ljudi,
Ovo je moj prvi post ovde,bravo za sajt,i za forum.
Elem,radim godinama na pc-u,i bogami vise mi je dosadilo da svaki put kad radim neki ozbiljan posao,koji ima rokove,moram da ih pomeram ili da se bavim svime sem poslom zbog toga sto moj kompjuter odluci da poludi.
Kazu mi svi sa kojima sam pricao da je mekintos lek za to,i da takvih glupih ‘zaboda’ nema.
Posto o materiji ne znam mnogo,ja cu reci sta mi je potrebno,a vi posavetujte sta da uzmem,i na sta da obratim paznju.
Otprilike,ovo su moje potrebe :
1.Zelim prenosiv komp,laptop.15’‘,a moze cak i 13’‘,sa jakim procesorom,ako se takav pravi.
2.Bavim se obradom zvuka,i snimanjem muzike,pa cu koristiti dosta hard diska,ne verujem da mi je 160 gb dovoljno.Takodje mislim da mi treba 7200 obrtaja.
3.Treba mi jak procesor,ali ne poslednje generacije,iskustvo me naucilo da je to uvek bacanje para…radije nesto malo losije,ali drasticno jeftinije.
4.Obavezno mora da ima firewire,jer je to standard na vecini muzickih kartica.U cemu je razlika izmedju fw 400 i 800 ?
5.Grafika mi nije mnogo bitna,necu se igrati na tom kompu…naravno,ako je dobra ok,ali na tom polju mi ne treba mnogo.
Eto,to je to za sada,znaci komp je namenjen muzici,ako se neko razume,i zna za neku caku u vezi sa tim,neka vice.
Sta bi mi preporucili,koji model,uzeo bih nesto polovno,za sada mi je novo preskupo.
Hvala svima unapred,
Pozdrav