Bolje sprečti nego lečti. Top case od MacBooka je definitivno veoma ranjiv, i kad pukne jedini lek je da se menja ceo, a to košta.
Ovo je moj metod za zaštitu, dok je top case još uvek čtav, napravio sam to na svom i bratovom MacBooku, trik je vrlo jednostavan, samo treba imati pravi materijal.
Ideja je da se oštrim plastičnim odbojnicima na ekranu ne dozvoli da udare u top case. Neposredno ispod njih sam zalepio samolepljivi mekani deo od ččak trake, koji je malo deblji od samih odbojnika, tako da magneti dovoljno privlače ekran, a on mekano leži na top case-u i ne oštećuje ga. Beo je, pa ne upada mnogo u oč, i na bratovom sam napravio malo lepše, fino okrugli krajevi, simetrično, milina jedna.
ÄŒičak trake obično nisu samolepljive, ovu sam našao u Walk-fit ulošcima za cipele
-služe da se zalepe za papuče ako neko i u njima želi da ima uloške… B)
Dakle, evo ga primer sa bratovog računara, dole je i link za Flickr, gde ima još fotografija od oba primera.
Nadam se da će vam ova ideja pomoći da se zaštitite od možda najvećeg Apple-ovog dizajnerskog propusta još od hingeva sa titanium PowerBooka… 😉
Slike na Flickr-u