Vidiš, na Benchu sam se raspisao, a ove sam zaboravio da apdejtujem 😊
Oba problema sam rešio. Problem kratog kabla sam rešio uzimanjem dužeg kabla (od monitora); a problem bučnog ventilatora sam rešio kupovinom drugog ventilatora i zamenom originalnog 😊
U UPS-u je bio mali bučni..

Prvi problem je bio otvaranje UPS-a, jer su likovi stavili Torx 10, ali tako duboko, da šrafciger mora imati vrat od barem 15cm. Ajde, kupio sam u Merkuru obični šrafciger te dužine za 220 din i uspeo da odvrnem te šrafove.
Drugi problem je bio naći tih 60mm ventilator. Veći nije mogao stati u UPS, tj. jeste, ali ne bi bio zašrafljen…a to je malo nesigurno rešenje 😊
Na kraju sam iz prve ubo najjeftinije mesto na kome sam mogao kupiti vrlo tih 60 mm ventilator
http://www.svc.com/ixp-34-12.html

Sa svojih 12 dB, 14 cfm i 1700 RPM je bio baš ono što mi je trebalo. Nije bio ni skup..$11 (+ duplo za shipping, al dobro…jeftinije nego na eBayu, gde bi me ista stvar izašla $40).
Protok vazduha jeste manji, prošli je imao 19.3 cfm (546 l/min); a novi ima 14 (396 l/min); što je razlika od 27%, ali je i razlika u buci koju stvara stari 2.5x veća od ovog novog.
(Sad kad vidim ovo ovako napisano, pomislim da je trebalo da uzmem ovaj drugi SilenX IXP-34-16 Ixtrema Pro 60mm x 25mm 16dBA 18CFM Fan) :D
I poslednji problem je bio konektor.. U UPS-u je bio neki nestandardni konektor, te sam novi ventilator morao lišiti njegovog konektora, te staviti mu konektor sa originalnog ventilatora 😊
Sve u svemu, operacija je uspela i pacijent nečujno radi 😊