Upravo sam bio kod koleginice sa posla, zvala me i raskukala se kako joj ne radi Minika, a žensko ko žensko brisala ‘sve što ne treba’, pa je izgleda obrisala nešto što stvarno nije trebalo.
Da ne bih lečo Tigra, mislio sam da instaliram Leopard, e sad nemam pojma da li bi to bio prevelik zalogaj za Minija, pa me interesuju iskustva onih koji imaju ovu mašinu. Ima 1GB rama i ATI 9200 32MB, a procesor je G4 na 1.42GHz.
Leopard je fancy. a i koleginica je, pa bi bolje išli jedno uz drugo! 😉
Zaboravio sam da kažem da na Miniju sluša muziku, gleda filmove, chatuje… Znač ne radi apsolutno ništa zahtevno.
Instaliraj Tigra. Nema od fensi leba. Leopard je mene razmazio pa kao da sam se rodio sa quick lookom i spacovima. A nisam. Nego sam i na Tigru radio sve što mi treba i to bolje, skoncentrisanije, kreativnije. Leo je fenserski i zahtevan. Ne mučte Miniku s njim. A ni koleginicu. Em će da bude sporiji nego što jeste, em će da joj pričaju kolege s posla ‘kako je spor taj Macintosh’
Moj savet - Miniku na Tigra, a koleginicu na piće.
PS Ja sam vozio Leoparda na PPC Mac mini 1.5 sa 64Mb vrama i HD-om na 7200rpm - radi, al što bi se odreko resursa? Zarad Spaces, QuickLook…?
Leoprad na eMac-u G4 1,25GHz, 32MB vram, 1GB ram radi sasvim lepo za svakodnevne poslove. doduse nikada nisam ni probao kako radi Tigar na ovoj masini 😊
i jedni i drugi su u pravu. moje skromno misljenje.
posto ce koleginica da to koristi za neku ‘light’ primenu, stavi Lea. a za neke jace primene, slazem se sa Andrejem. doduse njemu nikad dosta ... resursa 😉
Na Minija legao Leo sinoć, skroz OK radi, a mi smo se jako lepo družili
:evil:
Videla je kod mene providan Menu Bar i rekla je da joj je to strašno Cool pa smo morali da stavimo Lea, a ono kod nje nije providan valjda zbog starije grafičke, pa se malo razočarala. Sve u svemu koleginica je super, mislim mini jako lepo radi.
Ako neko zna kako namestiti Translucent Menu Bar i da li je to uopšte moguće na ATI 9200 to bi jako usrećilo moju dragu koleginicu?
Kako pročtah na netu, za taj efekat je potreban Quartz Extreme, tako da… Slaba vajda…
A umjesto da se mučš sa menu bar-om, mogao bi koleginici da pokažem par trikova i fora, pa je menu bar neće više ni zanimati… Naravno, pod uslovom da se dobro pokažeš... :laugh: 😛 :blink: :woohoo: :evil: :evil: :whistle: :whistle:
stavljaj Tiger-a Leopard je jako jak za tu masinicu ... ja imam mini-a prva generacija sa intelom ima 2gb rama i furao sam Snow Leoparda pa mi ga je bilo zao sta sam mu radio sa Logic 8 studiom etc… Naci kako je lik od gore rekao Minia na tigera a koleginicu na pice!