Macbook sa spustenim ekranom
Posted: 12 July 2009 12:36 AM
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Imam MacBook, bt mis i tastaturu, i naravno, samsung syncmaster2033 koji je podesen da bude glavni monitor, a monitor macbook-a mi dodje kao extended. E sad, provalio sam da kad spustim display macbook-a, nemam opciju ectended displaya, nego mi je SuncMaster jedan jedini i glavni, sto je super jer ne deli ionako mali vram na dva monitora, vec sve sto ima da ovom ‘velikom’. Iz tog ugla mi ova kombinacia savrseno odgovara jer je komp na drugom stolu, a na glavnom mis, tastatura i veliki monitor.

Pitanje:
Da li toplota koja se stvara ispod monitora, i sa strane gde su usb, i ostali ‘prikljuci’ moze da osteti sam panel, tj koliko je pametno da drzim lid zatvoren, cisto iz preventivnih razloga??

Hvala

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 12 July 2009 02:32 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

Ja sam tako koristio MacBook 9 meseci i ništa mu ne fali a i nisam primetio da se greje više nego što je uobičajeno.

Ipak, ako želiš, možeš da držiš lid otvoren a da ti je ekran isključen, tj da ti je slika samo na Sync masteru. Kasno je i ne mogu sada da se setim kako to tačno namestiš ali sigurno može. Poigraj se malo, ti si pametan momak 😊

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 12 July 2009 08:44 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

E i mene to isto zanima, pošto planiram da kupim monitor i da koristim MacBook samo na njemu.

Čika Kosta kako se ponaša mašina na velikim rezolucijama? Jel u pitanju GMA950?

Profile

Posted: 12 July 2009 09:24 AM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

@macdoole
Par ociglednih stvari:
Dok je extended ukljucen, kad aktiviram widgetse, ili exposE, ili bilo sta od takvih animacija, vidi se blago seckanje, ne iritira, ali kad se gleda sa strane, vidi se da to nije tecno kao sto je bilo dok nisam imao dodatni monitor. Od kad sam spustio ekran, tj iskljucio display na macbook-u, sad pri rezoluciji od 1600x900 radi sve savrseno glatko i cisto.
Hvala Urose, potrazicu tako nesto, pa se ovde javljam 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 12 July 2009 09:40 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pod iskljucivanjem displeja sta podrazumevas?

Ja nocu kad komp ostavim da vuce koje kakve downloade ‘brajtnes’ spustim na nuli plus udarim Ctrl+Shift+Eject. Jel to to ili ima neka druga varijanta za koju ne znam?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 July 2009 12:18 PM   [ # 5 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Pod iskljucivanjem display-a podrazumevam to da kad odem u system preferences, displays, imam samo jedan (externi samsung). Ako nisi probao, prikljuci mis, monitor jos jedan i tastasturu na macbook pa zatvori poklopche, tako on ode u sleep. Klinkni bilo sta na tastaturi, ili drmni misha, dobicesh faktichki macmini sa usb prikljuckom manje 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 13 July 2009 05:40 PM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Chisto da dodam, ako nekom ikad bude pala na pamet ova budalashtina kao sto je meni pala 😊
U momentu kad spustite lid, display na samom laptopu se iskljucijue, ali ne osvetljenje, vec kompletnu memoriju graficke kartice dodeljuje eksternom monitoru, sto je extra. Kad se uverite da system preferences ne daje mogucnost monitoora, lid mozeste spustati, odizati itd, monitor ne radi vise. Da bi proradio mora se klinknuti na dugme detect displays. Ovo nisam znao, i bas me odusevilo s obzirom na to da sve manje imam potrebu za prenosnim racunarom, pa sam razmisljao da ‘menjam’ svoj macbook za macmini ili eventualno iMac.ovo je idealna stvar u ovom trenutku. 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile