Pozdrav svima,
ima jedna stvar koja me u poslednje vreme, mogu reci, nervira extra.
Radi se o sledecem, imam pomenuti MBP i u poslednje vreme samo vreme paljenja se bas oduzilo.
Kada ga upalim na taster on se upali i stoji crni ekran neko vreme, pa se onda, jeli, pojavi beli i tek posle nekih, sta znam 15-ak mozda 20 sekundi pojavi jabucica (jao kako joj se obradujem:)) i krene da se butuje.
Sam OS X radi ok, u Energy saver-u stoji Better battery life ne treba mi uvek Higher Performance. Mada, cini mi se da kad sam ga uzeo da mi je radio dosta, dosta brze. Nisam ga napunio sa aplikacijama imam ono bukvalno najosnovnije.
Koristio sam Onyx i vidi se malo poboljsanje, ali vreme podizanja samog OS-a i dalje traje i traje, mislim vremenski.
Iz DiskUtility-a sam prosao i Verify/Repair Disk i Verify/Repair Disk Permisions sve je u redu uvek bilo. Cak sam i boot-ovao i OS X sa DVD-ja i prosao ovo sve i sa njega, takodje nista nije lose bilo.
Uradio sam i Archive&Install i problem je isti, dakle boot-uje se bas dosta dugo.
Sta bi Vam jos trebalo od informacija kako bi me posavetovali i pomogli, vidim da ovde ima bas dosta velikih poznavalaca.
Imam i iMac 7,1
2.4GHz i 4GB RAM-a i 320GB HDD i on mi radi skroz dobro, mnogo brze od MBP-a.
Kad sam vec ovde ugnjavio da pitam samo jos jednu stvar.
Da li moze VelociRaptor da se stavi u MBP i koji bi mi najbrzi HDD 2.5’ preporucili?
Hvala Vam na odgovorima unapred.
Poz
Post edited by: zzare, at: 2009/07/12 15:25