Uključš verbose mode preko OnyX-a, ako već ne znaš kako drugačje, restartuješ mašinu i sam kernel ti ispiše koji je čp.
Broadcom neki…
Drugo rješenje ti je da vidiš System.log i kreneš da tražiš linije od posljednjeg restarta, pa ćeš da nađeš ako nikako drugačje, onda po MAC adresi kartice… Ah, da. Console ti otvara logove, ali to ionako već znaš, zar ne? 😉
Ovo drugo je očgledno jednostavnije i lakše rješenje…
Pokušavao sam i ja da nađem ali sve na šta nailazim je da nađe da je 001EC2 Apple Inc i to je sve.
Svako dalje traženje je uzaludno.
Obzirom da je Intel vrlo verovatno je Marvell, ali to je samo pretpostavka.
A opet možda je i Broadcom i za ethernet.
Upravu si, evo i ja sad cesljam po guglu i stvarno nema nista, jedino da im mail posaljes i pitas, mada mislim da i oni sami ne znaju odgovor na ovo pitanje jer kontam da si ti prvi koji to pita 😛
sada cete videti kako cudne stvari pokrecu jedna drugu.
Zena je spucala Auto, upropastila branik sa parking senzorima tako da je ceh popravke svega toga naprosto uzasan.
I onda sam odustao od vec prodate masine (izvini kanacki).
Tako da moram kako znam i umem da navijem prokletu mrezu na Solarisu koji mi je drugi boot OS.
Da bih to uradio moram da mu opasuljim ethernet, samo ne znam koji su prokleti driveri potrebni :(
Eto to je moja tuzna prica.
ako saznam koji je chip javicu vam cisto da znat. A mozda moze neki serviser da se javi da nam kaze sta pise na chipu :p
Dakle, prema ovome u pitanju je Marvell Yukon 88E8055 Gb adapter. Moja mačkica je 3.06, ali takođe 8.1 serija, tako da sam 99.999% siguran da je i kod tebe isti taj adapter.
A da ja sad tebe pitam nešto. Što ti ne gurneš taj Solaris u VirtualBox, nego ga tjeraš nativno? Sa virtuelnom mašinom ne moraš da razmišljaš o tome…
moze se namestiti Solaris kao native boot potpuno funkcionalan (mreza, zvuk, firewire, etc…).
Wifi sa Broadcom chipsetom nije podrzan tako da sam wifi namestio pomocu USB Linksys WUSB54GC adaptera koji koristi RALINK chipset podrzan kroz rum driver - koji je integrisan u build-u.
Jedino sto nije moguce nikako postici je 3D akceleracija na Solarisu posto nema odgovarajuceg ATI drivera.
Eto, znam da je ovo za vecinu ljudi na ovom forumu totalno beskorisno 😊 Ali moze vam biti zanimljiv argument u nekoj raspravi sa PC kantasima 😊
@drdra: oov je jedan od najduhovitijih reply ikada - karma od mene 😊
‘Now it is such a bizarrely improbable coincidence that anything so mindboggingly useful could have evolved purely by chance that some thinkers have chosen to see it as the final and clinching proof of the non-existence of God. ‘The argument goes something like this: ‘I refuse to prove that I exist,’ says God, ‘for proof denies faith, and without faith I am nothing.’ ‘‘But,’ says Man, ‘The Babel fish is a dead giveaway, isn’t it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don’t. QED.’ ‘‘Oh dear,’ says God, ‘I hadn’t thought of that,’ and promptly vanished in a puff of logic. ‘‘Oh, that was easy,’ says Man, and for an encore goes on to prove that black is white and gets himself killed on the next zebra crossing.